Sport

0

Čukarički poražen od Genka u Ligi konferencija

Autor: SI

Izvor: Beta

Čukarički poražen od Genka u Ligi konferencija

Izvor: Pixabay

Fudbaleri Čukaričkog poraženi su večeras u gostima od Genka sa 0:2, u meču poslednjeg, šestog kola Grupe F Lige konferencija.

Strelci za Genk bili su Brajan Hejen u 34. i Pensil u 57. minutu.

Čukarički je grupnu fazu završio na poslednjem mestu u grupi bez osvojenog boda. Genk je završio na trećem mestu u grupi sa devet bodova.

Plasman u dalju fazu takmičenja iz Grupe F obezbedili su Fjorentina i Ferencvaroš. Fjerontina je prva u grupi sa 12 bodova, a Ferencvaroš drugi sa 10 poena.

Veliku priliku da povede Genk je propustio u devetom minutu. Stanković je neoprezno startovao u šesnaestercu i oborio Faderu, a sudija je pokazao na "belu tačku". Odgovornost je preuzeo Pensil, šutirao u desni ugao, ali je golman Filipović odličnom intervencijom sačuvao svoju mrežu.

Pet minuta kasnije ponovo je Pensil bio u prilici, ali je golman Filipović još jednom dobro reagovao.

Novu veliku priliku Genk je imao u 18. minutu, kada je udarac Fadere zaustavila prečka.

Svoju bolju igru Genk je krunisao u 21. minutu. Kapiten Brajan Hejen je šutirao sa velike udaljenosti, Filipović je bio loše postavljen i lopta je završila u mreži.

U 34. minutu Genk je ostao sa igračem manje pošto je direktan crveni karton dobio Galarza. On i Sisoko su se posle duela našli na zemlji, a Argentinac je u padu udario nogom u glavu vezistu Čukaričkog. Sudija Kan je nakon intervencije VAR-a pokazao crveni karton Galarzu.

Genk je u 57. minutu duplirao prednost golom Pensila. On je izašao sam ispred golmana, prediblao čuvara mreže Čukaričkog i pogodio nebranjenu mrežu.

Pensil je ponovo u 69. minutu izbio sam ispred Belića, koji je u prvom poluvremenu na golu zamenio Filipovića, koji se povredio, i ovog puta dobro reagovao i sačuvao svoju mrežu.

Genk je novu šansu imao u 79. minutu, ali je udarac Sora izblokirao Stanković u poslednjem trenutku.

Do kraja meča, Čukarički je imao inicijativu, imao više loptu u svojim nogama, ali nije uspeo da stvori ozbiljniju šansu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR