Nov, netaknut: Prodaje se Chevrolet 454 SS iz 1990. godine

Kada se priča o klasičnim američkim sportskim kamionetima, mnogi će prvo pomenuti Ford F-150 SVT Lightning ili Dodge Ram SRT-10, ali pre njih je na scenu stigao Chevrolet 454 SS.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 09.12.2023.

08:59

Nov, netaknut: Prodaje se Chevrolet 454 SS iz 1990. godine
Foto: Hemmings

Pojavio se 1990. godine, a još uvek je moguće kupiti jedan "potpuno nov", i to na aukciji koja će biti održana narednog meseca.

Reč je o primerku koji je prešao svega 14 kilometara, jer je njegov vlasnik želeo da ga čuva u "isporučenom stanju". To znači da je automobil proveo više od tri decenije u klimatizovanom skladištu, pa tako i danas izgleda kao da je tek izašao iz fabrike.

Karoserija je lakirana u Onyx crnu boju, dok kontrast prave crveni detalji. Na 15-inčnim felnama su i dalje originalne BF Goodrich gume. Unutrašnjost je u Garnet crvenoj boji, dok je na sedištima i dalje najlonska zaštita. Isti slučaj je i sa instrument tablom.

Originalna nalepnica se i dalje nalazi na vetrobranskom staklu, a kamionet je opremljen klima uređajem, električnim podizačima stakala i centralnim zaključavanjem. U unutrašnjosti je kasetofon, dok deo za rukavice ima i držače za čaše.

Ispod haube se nalazi 7,4-litarski V8 motor koji razvija 230 KS i 521 Nm obrtnog momenta, a uparen je sa trostepenim automatskim menjačem putem kog se snaga prenosi na zadnje točkove. Pored ogromnog motora, ovaj model ima i poboljšano hlađenje.

Još se ne zna koju će cenu vlasnik za njega tražiti, a na sajtu kuće Hemmings gde se prodaje, oglašen je još jedan čija cena kreće od 100.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: