Kum vođe "škaljaraca" predat tužilaštvu: Pogledajte zaplenjeno bogatstvo Mladena Samardžije (FOTO)

12.12.2023

13:00

0

Autor: 24sedam

Begunac osumnjičen za umešanost u trgovinu narkoticima

Kum vođe "škaljaraca" predat tužilaštvu: Pogledajte zaplenjeno bogatstvo Mladena Samardžije (FOTO)
Copyright Policija Slovenije

Pripadnici MUP-a Republike Srpske predali su Tužilaštvu BiH uhapšenog Mladena Samardžiju (33), jednog od 50 najtraženijih sa liste begunaca Evropske unije.

Begunac je uhapšen na Jahorini, zbog sumnje da je umešan u trgovinu narkoticima. Sa njim je u apartmanu bila i Tijana Tegeltija, bivša supruga savetnika Milorada Dodika Milana Tegeltije.

 

Samardžić se već duže vreme nalazio u bekstvu od slovenačkog pravosuđa, koje je za njim raspisalo poternicu zbog umešanosti u organizovani kriminal i trgovinu narkoticima, kao i izbegavanja dolaska na sud, pred kojim se protiv njega vodi postupak. Slovenački mediji su navodili da je Samardžija važio za dobavljača heroina koji je u augustu 2020. godine bio meta prikrivenih istražilaca slovenačke policije.

Kako je objavljeno, tajni agenti su od Samardžijinih kurira kupovali heroin, a na kesicama su otkriveni i njegovi otisci prstiju.On je i prošle godine hapšen na Palama, kada mu je u vozilu pronađeno 58.400 evra u kešu i četiri mobilna telefona koji su zajedno sa automobilom privremeno oduzeti. Posle toga je pušten na slobodu, jer ga od izručenja Sloveniji štiti dvojno državljanstvo.

Samardžija se u medijima pominjao i kao kum vođe "škaljarskog klana" Jovana Vukotića, koji je ubijen u Turskoj.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike