Subota, 10.07.2010.

12:55

Optužnica protiv Bosiljke Mladić

Prvo osnovno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Bosiljke Mladić, supruge haškog begunca Ratka Mladića, zbog nedozvoljenog držanja oružja, pišu Novosti.

Izvor: Beta, Večernje novosti

Default images

Bosiljka Mladić se tereti da je bez dozvole držala u kući četiri pištolja "zastava" sa nekoliko desetina metaka, automat "hekler i koh" i lovačku pušku.

To oružje su pronašli policija i bezbednosne službe u ormaru porodične kuće bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske na Banovom brdu 4. decembra, 2008. godine.

Pošto se nije odazivala na sudske pozive, policija je 8. juna privela Bosiljku Mladić i ona je tada ispričala da nije znala da je oružje njenog supruga u ormaru kuće u kojoj stanuje, pišu Novosti.

Ona je, dodaje taj dnevik, tvrdila da njen suprug Ratko Mladić ima dozvolu za lovačku pušku i da je jedan od pištolja dobio kao nagradu kad je proglašen za najboljeg pitomca Komandno-štabne akademije.

SRS osudio podizanje optužnice

Srpska radikalna stranka ocenila je da podizanje optužnice protiv supruge Ratka Mladića Bosiljke predstavlja skandaloznu vrstu iživljavanja i maltretiranja te žene.

Radikali su u saopštenju najoštrije osudili podizanje optužnice i naveli da je to učinjeno samo zato što "režim ne može da ispuni sramni nalog Zapada o hapšenju generala Mladića".

"Da li bilo kome može da zvuči uverljivo činjenica da do sada, tokom više godina pretresanja Mladićeve kuće, niko nije primetio oružje", upitao je SRS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: