Gradonačelnik Đurić: Za Limanski park izdvojeno 16 miliona, od čega su kompanije obezbedile 10 miliona dinara (FOTO)

NOVI SAD – Ozelenjavanje grada nastavilo se danas u Limanskom parku, gde su se društveno odgovorne kompanije pridružile sa svojim volonterima u sadnji novih 145 sadnica. Događaju je prisustvovao i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić. 

NIS, Globos osiguranje, Hidro zavod, Dunav osiguranje, CBRC, Poštanska štedionica, DDOR osiguranje, samo su neke od kompanija koje su se priključile akciji. Prvi čovek Grada zahvalio se svim kompanijama, fakultetima i institutima na učestvovanju na sanaciji najlepšeg parka na Limanu.

– Ovo je park za sve Novosađane. Dva dana u julu smo imali superćelijske oluje. U Limanskom parku je potpuno uništeno 16 stabala, a mnogo je oštećeno. Danas nam je cilj da krenemo da sadimo 145 stabala. Naravno, tu nije kraj, nastavljamo dalje sa sadnjom i obnovom parka. Da podsetim, Grad je opredelio 36 miliona dinara u rebalansu budžeta, a društveno odgovorne kompanije su opredelile 18 miliona dinara. Konkretno je za Limanski izdvojeno 16 miliona dinara, od čega su društveno odgovorne kompanije obezbedile 10 miliona dinara.

Foto: nsuzivo.rs

Vadim Smirnov, generalni direktor kompanije NIS, obratio se prisutnima uz reči da je zahvalan Gradu i gradonačelniku zbog prilike da učestvuju u uređivanju grada.

– Mi doživljavamo Novi Sad kao našu kuću i da uredimo ovaj park gde šetamo svoju decu. Imam dve poruke- prva je dan grad uvek može da čuva na nas kad su teška vremena, a druga je čuvanje životne sredine u fokusu naše kompanije- naveo je Smirnov i najavio nove akcije za sledeću godinu sa Gradom Novim Sadom.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.