Najveća laž u istoriji srpske politike! Evo dokaza kako su Miroslav Aleksić i Dinkić varali Srbe!

SRBIJA – Nekadašnji ministar finansija Mlađan Dinkić svojevremeno je osmislio najgnusniju laž u modernoj istoriji srpske politike, a u tome mu je pomogao sadašnji član Đilasove tajkunske liste Miroslav Aleksić.

Oni su tada obmanuli narod da glasa za Borisa Tadića na izborima 2008. godine, jer su ljude potplatili besplatnim akcijama.

– Onaj ko ima 18 godina i onaj ko ima 118 godina dobiće istu cifru. Dakle, svako će jednako dobiti. Kada se formira cena na berzi, omogućiće se trgovanje tim akcijama. Naša sadašnja procena je da niko neće dobiti manje od 1000 evra – rekao je Dinkić 2008. godine.

Međutim, samo dve godine kasnije, on je otkrio da je imao dodatni politički razlog za davanje tog novca.

– Moram da kažem da sam imao dodatni politički razlog što sam to uradio. Tada se održavao drugi krug predsedničkih izbora, na kojima je učestvovao Boris Tadić. Bilo je veoma tesno. Smatrao sam da ako ovo uradim, da mu to može pomoći da dobije te izbore. On je dobio za 100.000 glasova. Jedan značajan deo ljudi rekao je posle u jednom istraživanju da je glasao zbog besplatnih akcija – otkrio je Dinkić 2010. godine.

Inače, trenutni član Đilasove tajkunske koalicije Miroslav Aleksić u politiku je ušao upravo kao član Dinkićeve stranke koja se u tom momentu zvala Ujedinjeni regioni Srbije.

Dakle, Aleksić je učestovao u stvaranju jedne od najvećih, ako ne i najveće laži u novijoj istoriji srpske politike.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.