Vesti

0

Gojković: Država predano neguje kulturu i društveni ambijent u kom se ljudska prava poštuju

Autor: SI

Izvor: Beta

Gojković: Država predano neguje kulturu i društveni ambijent u kom se ljudska prava poštuju

Izvor: Beta/GORAN ZLATKOVIC

Ministarka kulture i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Maja Gojković izjavila je povodom 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava da država predano neguje kulturu i društveni ambijent u kom se ljudska prava u potpunosti ostvaruju i poštuju.

"Bez obzira na pol, rod, nacionalnu ili kulturnu pripadnost, ekonomski ili društveni položaj, svi građani i građanke Srbije uživaju neprikosnovena i jednaka prava da žive dostojanstveno i kvalitetno. To pre svega podrazumeva posvećeno i kontinuirano sprovođenje javnih politika koje stvaraju uslove za kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, obrazovanje, zapošljavanje i borbu protiv svakog vida nasilja i diskriminacije", ocenila je danas Gojković u pisanoj izjavi.

Dodala je da je da postoji svesnost da su žene, devojke i devojčice suočavaju sa više prepreka u ostvarivanju svojih ljudskih prava i ravnopravnosti i da zbog toga država temeljno i sistematski deluje na njihovom uklanjanju.

"Posebno mesto u normativno strateškom okviru posvetili smo upravo ženama, kroz ojačane mogućnosti za učešće u svim društvenim tokovima, uključujući i politički i javni prostor. Prepoznajući važnost ekonomskog osnaživanja žena, jer pravo na rad predstavlja uslov za ostvarivanje svih drugih prava, zapošljavanje i jačanje ženskog preduzetništva ostaju nam među prioritetima" rekla je Gojković.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR