Danas počinje sa radom Gasni interkonektor: Predsednik Vučić domaćin Alijevu i Radevu u Nišu

NIŠ – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će, povodom obeležavanja početka rada Gasnog interkonektora Srbija-Bugarska, ugostiti u Nišu predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva, predsednika Bugarske Rumena Radeva i šef Delegacije EU u Srbiji Emanuelea Žiofrea.

Predviđen je i prikaz opreme i sposobnosti jedinica Vojske Srbije – protivdronskih PVO sistema, bespilotnih i upravljanih vazduhoplovnih i zemaljskih borbenih platformi, kao i sposobnosti padobranskih i specijalnih jedinica, dodaje se u saopštenju.

Završetkom radova na gasovodu do Bugarske omogućiće se sigurnije i stabilnije snabdevanje Srbije gasom iz različitih izvora, posebno iz Azerbejdžana. Izgradnja novog gasovoda u dužini od 109 kilometara od Niša do Dimitrovgrada trajala je 12 meseci. Ukupna dužina dvosmernog gasovoda Srbija-Bugarska je 170 kilometara, od Novog Iskara, u blizini Sofije, do Niša.

Vučić se sastao sa bugarskim kolegom Rumenom Radevim

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Nišu sa predsednikom Republike Bugarske Rumenom Radevim.

Posle radnog doručka, Vučić i Radev će obići kontrolnu sobu gasne stanice u Nišu, a potom će, zajedno sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim prisustvovati ceremoniji obeležavanja puštanja u rad Gasnog interkonektora Srbija- Bugarska.

Nakon toga, prisutnima će se obratiti predsednici Srbije, Bugarske i Azerbejdžana, kao i ambasador EU u Srbiji Emanuel Žiofre.

Predsednik Srbije imaće sastanak i sa kolegom iz Azerbejdžana.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.