Vredno priznanje za talentovanu Pećinčanku

PEĆINCI – Učenica 6. razreda Osnovne muzičke škole „Teodor Toša Andrejević“ iz Pećinaca, Višnja Simić, osvojila je drugu nagradu na najprestižnijem državnom takmičenju – 31. Republičkom takmičenju solfeđa i teoretskih predmeta, održanom tokom prethodnog vikenda u Muzičkoj školi „Stanislav Binički“ u Beogradu.

Pećinačko odeljenje rumske muzičke škole radi na prostoru opštine Pećinci već četvrtu školsku godinu i za ovo vreme je veliki broj nagrada donešen u opštinu. Ova nagrada sa Republičkog takmičenja je, medjutim, prva nagrada sa ovako prestižnog i teškog takmičenja. Višnja Simić se prethodne godine oprobala u istoj disciplini (teorija muzike) na međunarodnom takmičenju u Lazarevcu, gde je osvojila prvo mesto. Za poslednje takmičenje se pripremala sa svojom nastavnicom solfeđa i teorije muzike Marijanom Antić.

„Višnja je izuzetno vredna i pametna devojčica koja sa lakoćom postiže odlične uspehe na svim poljima. Ovo je bitna nagrada kako za nju tako i za našu, relativno mladu pećinačku muzičku školu“ – rekla je Antić.

Višnja Simić kaže da joj je muzička škola donela mnogo pozitivnih iskustava.

„Brojne nastupe u Pećincima i okolini, takmičenja, putovanja, poznanstva, druženja i najvažnije – muziku. Smatram da ukoliko se dobro organizujemo možemo sve da postignemo i uskladimo obaveze u redovnoj školi sa vannastavnim aktivnostima i hobijima“ – kaže je Višnja.

Višnja, inače učenica 7. razreda Osnovne škole „Slobodan Bajić Paja“ u Pećincima, ove godine završava nižu muzičku školu, kao prvi klavirista koji je završio osnovnu muzičku školu u Pećincima.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.