Vesti

0

„Ja sam potpisao samo ProGlas“: Pozorišni reditelj se našao na spisku onih koji podržavaju SNS

Izvor: N1

„Ja sam potpisao samo ProGlas“: Pozorišni reditelj se našao na spisku onih koji podržavaju SNS

Izvor: Wikipedia / Predrag Mitić and Youth Theatre DADOV, Belgrade

Među više od 2.000 ličnosti koje su podržale listu Srpske napredne stranke našlo se i ime pozorišnog reditelja Darijana Mihajlovića. On, međutim, tvrdi da je "ProGlas" jedino što je potpisao.

Pozorišni reditelj i profesor na Fakultetu dramskih umetnosti Darijan Mihajlović jedan je od potpisnika podrške Srpskoj naprednoj stranci na izborima 17. decembra, barem ako je suditi po zvaničnoj listi koja je objavljena u medijima, ali on to demantuje.

Mihajlović se oglasio na Fejsbuku i jasno napisao da nije simpatizer SNS.

„Ja sam potpisao samo ProGlas!“, napisao je reditelj na ovoj društvenoj mreži.

U kratkoj izjavi za Nova.rs reditelj je poručio isto: „Potpisao sam samo ProGlas. Tačka“, rekao je, bez daljeg pojašnjenja cele ove situacije.

Darijan Mihajlović je u junu ove godine bio kandidat za upravnika pozorišta „Boško Buha“, a uprkos većinskoj podršci glumačkog ansamba „Buhe“, svih zaposlenih u pozorištu, uključujući i apsolutnu podršku Upravnog odbora pozorišta, na to mesto postavljena je Maša Mihailović.

Maša Mihailović je u svom dosadašnjem radu između ostalog bila umetnička sekretarka i operativna direktorka u Ateljeu 212, direktorka Beogradskog dramskog pozorišta i predsednica UO Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici.

Mihajlović je tada za Nova.rs rekao da mu nije jasno po kojim kriterijumima je biran novi upravnik pozorišta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR