Dnevna bolnica za lečenje bolesti zavisnosti "Prim. dr Branko Gačić" od ponedeljka navodno počinje sa radom, pacijenti sumnjičavi 1Foto: Fonet/Marko Dragoslavić

Inicijativa pacijenata Dnevne bolnice za lečenje bolesti zavisnosti „Prim. dr Branko Gačić“ (Paunova) danas je izrazila sumnju da će ta dnevna bolnica početi da radi i u ponedeljak 11. decembra, kako je ranije najavljeno.

U saopštenju se ističe da su posle protesta koji su održali 1. decembra ispred Ministarstva zdravlja u medijima pojavile informacije da će bolnica početi da radi 4. decembra, zatim 6. decembra i na kraju 11. decembra.

„Pitamo se da li će to na kraju biti taj ponedeljak ili ipak neki postizborni ponedeljak“, ističe se u saopštenju Inicijative pacijenata.

Dodaje se da je ove nedelje usled neodgovornosti nadležnih prekinut kontinuitet izabranog lečenja dece od 12 do 18 godina i svim drugim porodicama sa intenzivnih i rehabilitacionih grupa i kluba odraslih koji se leče od bolesti zavisnosti.

Inicijativa je istakla da je početkom ove nedelje nezvanično saznala da će postojeći objekti bolnice u Paunovoj ulici biti srušeni i izrazila bojana da se na njihovom mestu neće izgraditi veći objekat sa planiranom nemenom specijalnog zdravstvenog centra prema važećem Planu detaljne regulacije naselja Banjica, već nešto drugo.

Kako se navodi, važeća planska dokumentacija predviđa uklanjanje postojećih objekata zbog izgradnje novog komplesa Instituta za mentalno zdravlje veličine 1.800 metara kvadratnih.

„Ta ‘žurba’ sa preseljenjem, a bez nastavka rada Dnevne bolnice, kao i izjava gradskog menadžera Miroslava Čučkovića u medijima od pre nekoliko meseci da ‘grad ima druge ideje sa tom lokacijom’, bude veliku bojazan kod pacijenata da se u Paunovoj zapravo ne planira zdravstveni javni kompleks“, ističe se u saopštenju.

Rad bolnice u Paunovoj je zabranjen Rešenjem građevinske inspekcije 25. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari