Kikinda: Večeras počinje 4. ,,Melodianum“ na kom će nastupiti preko 300 izvođača iz regiona

KIKINDA – Večeras, nastupom hora iz Pančeva u Hramu Svetih Kozme i Damjana, biće otvoren četvrti po redu ,,Melodianum“ – Međunarodni festival horske muzike u organizaciji Kulturnog centra.

Festival je ove godine revijalnog karaktera i na njemu će učestvovati devet horova, gde će se pored horova iz naše zemlje, predstaviti i gosti iz Crne Gore i Rumunije.

Pored tri koncertne večeri, koje će osim u Hramu Sv. Kozme i Damjana biti priređeni kao i dosad u Narodnom muzeju, u Kulturnom centru biće organizovane i radionice i predavanja vrhunskih stručnjaka iz oblasti muzike i horskog pevanja.

U subotu, centralnog dana festivala, nastupiće čak šest horova, a v.d. direktora Kulturnog centra Kikinda, Marko Markovljev ističe da ovaj festival predstavlja svojevrstan praznik muzike u kojem će svi posetioci, ali i učesnici, i to preko 300 njih, uživati.

Na temu jedinstvenosti ljudskog glasa predavanja će održati prof. dr Agota Vitkai Kučera, dok će prof. dr Bogdan Ðaković približiti veze između srpske i ruske crkvene muzike.

Osim horova iz Pančeva, Beograda i Šapca, neće izostati ni nastup domaćina – hora Kulturnog centra Kikinda „Attendite“. Kikinđanima će se predstaviti hor iz Bara, kao i hor Zapadnog univerziteta Temišvara.

Organizator festivala Marko Markovljev zadovoljan je činjenicom da se za kratko vreme ,,Melodianum“ pozicirao visoko na horskoj mapi Srbije, kao i da su grad Kikinda i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama prepoznali i podržali festival u organizaciji Kulturnog centra i ove godine.

U nastavku pogledajte detaljan program festivala.

Foto: Kulturni centar Kikinda

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.