Svet

Petak, 08.12.2023.

14:26

Inflacija u Grčkoj pala na tri odsto

Godišnja stopa inflacije u Grčkoj u novembru pala je na tri odsto sa oktobarskih 3,4 odsto, saopštio je danas Zavod za statistiku Grčke - Elstat.

Izvor: Tanjug

Inflacija u Grčkoj pala na tri odsto
Ilustracija: Depositphotos/egal

Cene hrane i bezalkoholnih pića su međugodišnje porasle za devet odsto, usporivši sa oktobarskih 9,9 odsto, proizilazi iz podataka objavljenih na sajtu Elstata.

Usluge hotela, kafea i restorana u Grčkoj su u istom periodu poskupele za 4,7 odsto, izdaci za rekreaciju i kulturu su porasli za 2,8 odsto, a cena opreme za domaćinstvo je povećana 1,5 odsto, ali u svim pomenutim slučajevima je rast cena bio blaži nego u oktobru.

Cene odeće i obuće su, nasuprot tome, u novembru porasle za 6,4 odsto, ubrzavši sa oktobarskih 3,3 odsto. Na mesečnom nivou su cene u Grčkoj pale za 0,4 odsto u odnosu na oktobar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: