Vesti

0

Udruženje građana podnelo krivičnu prijavu: Ministarstvo investitoru otkrilo podatke o ličnosti

Izvor: Beta

Udruženje građana podnelo krivičnu prijavu: Ministarstvo investitoru otkrilo podatke o ličnosti

Izvor: N1

Udruženje građana "Naša mesna zajednica"podnelo je krivičnu prijavu protiv odgovornog lica u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture koje je otkrilo investitoru "Anđelković al i pvc doo" iz Vinče, u beogradskoj opštini Grocka, podatke o ličnosti iz njihovog zahteva za pristup informacijama od javnog značaja.

„Zahtev smo predali na pisarnici Ministarstva 23. novembra. Investitor ‘Anđelković al i pvc doo’ nam se lično obratio mejlom 27. novembra i tražio kontakt telefon ‘u cilju razumevanja naše inicijative vezane za podnošenje određenog dokumenta Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture'“, navodi se u saopštenju udruženja.

Ovo udruženje ukazuje „nije nigde objavilo ovaj zahtev za pristup informacijama od javnog značaja“, i da je „investitoru jedino mogao da otkrije sadržaj i idenititet podnosioca zahteva neko od zaposlenih u Ministarstvu“.

„Ovim je došlo do neovlašćenog otkrivanja podataka o ličnosti i zloupotrebe službenog položaja koji su, osim što su krivična dela, otvorili prostor investitoru da nas uznemirava. Ono što izaziva sumnju u namere investitora ‘Anđelković al i pvc doo’ je njegovo podnošenje zahteva za izdavanje lokacijskih uslova Ministarstvu za izgradnju objekta za koje Ministarstvo uopšte nije nadležno“, ističe se u saopštenju.

Udruženje „Naša mesna zajednica“ navodi i da je „investitoru prethodna dva puta odbio ovaj zahtev Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave Grada Beograda, koji jeste nadležan“.

„Obraćanje investitora tumačimo kao pokušaj zastrašivanja kako se ne bismo suprotstavljali njegovoj uzurpaciji parka i dečijeg igrališta u Mirijevu na Zvezdari. Ipak, mnogo veći problem od bahatog investitora je Ministarstvo građevinarstva koje ne samo da nema problem sa izlaženjem u susret investitorima mimo svojih ovlašćenja, već ugrožava građane otkrivanjem njihovih podataka o ličnosti i zloupotrebom službenog položaja“, zaključuje se u saopštenju.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR