Ponedeljak, 04.12.2023.

07:52

Si Đinping razgovarao sa Lukašenkom: Spremni smo

Kina je spremna da nastavi jačanje svoje strateške saradnje sa Belorusijom, izjavio je danas kineski predsednik Si Đinping.

Izvor: Tanjug

Si Đinping razgovarao sa Lukašenkom: Spremni smo
EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

On je to saopštio nakon sastanka sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom.

U izveštaju zvanične kineske novinske agencije Sinhua navodi se da je predsednik Si takođe rekao da je Kina spremna da unapredi koordinaciju i saradnju sa Belorusijom u multilateralnim mehanizmima kao što su Ujedinjene nacije (UN) i Šangajska organizacija za saradnju, prenosi Rojters.

Si je rekao Lukašenku da bi obe zemlje trebalo da unaprede i olakšaju prekogranični transport, da promovišu ekonomske i trgovinske veze kao i da neguju stručne razmene.

Kineski lider je takođe ukazao da bi Kina i Belorusija trebalo da sprovode projekte kao što su kinesko-beloruski industrijski park i promovišu industrijsku saradnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: