Vesti

0

Počeo opozicioni skup „Srbija protiv nasilja“ u Kragujevcu

Izvor: Nova.rs

Počeo opozicioni skup „Srbija protiv nasilja“ u Kragujevcu

Izvor: Beta/MILOS MISKOV

Počela je velika konvencija opozcione liste "Srbija protiv nasilja" na Trgu kod krsta u Kragujevcu, a građanima će se večeras obratiti Miroslav Aleksić, jedan od nosilaca liste, zatim, Aleksandar Jovanović Ćuta (Ekološki ustanak), Zdravko Ponoš (SRCE), Biljana Đorđević (ZLF) i Borko Stefanović (SSP).

Kragujevac je grad ustavotvorac, grad Jovana Ristića, naše zastave, oružara, rekao je zamenik predsednika Stranke slobode Borko Stefanović, prenosi Nova.rs.

„Nema više Srbije koja će od 17. decembra dozvoliti da nam ne radi fabrika automobila i namenska industrija. Ona vlast koja žmuri na vaše probleme, to što nemate posao i na vaše prazne stomake – nije vlast, to je organizovana kriminalna grupa koju moramo ispratiti u istoriju“, poručio je Stefanović.

Biljana Đorđević iz Zeleno – leve koalicije navela je da se protestima koji su počeli u maju reklo „ne normalizaciji nasilja“.

„Kragujevac je grad koji je doživeo to da deca umru prelazeći ulicu na pešačkom prelazu, ali to nije samo Kragujevac nego mnogi gradovi u Srbiji. U ovoj zemlji jedno dete mesečno strada u saobraćaju. I nama kažu da je to normalno, dešava se. E, pa nije, ako pogledate neke druge zemlje, ne dešava se“, navela je Đorđević.

Ako je ovo zemlja u kojoj nema više nezapislenih zašto se onda, deli novčana pomoċ različitim kategorijama stanovništva pred izbore, upitala je Đorđević.

„Zašto u budžetu nema novca za dečiji dodatak, za korisnike socijalne pomoći, ali kada se taj budžet donese i kad se izbori raspišu, onda se novac deli šakom i kapom“, navela je Đorđević i poručila da – kažemo ne tome i ad hoc rešenjima.

„Nije slučajno što su izbori raspisani za 17. decembar. Kako će Srbija glasati 17. decembra? Jedan precrtavamo, sedam zaokružujemo“, poručio je potpredsednik Demokratske stranke Srđan Milivojević.

On je poručio da nam 17. decembra olovku u ruke komanduje zdrav razum, elementarna građanska hrabrost i pristojnost.

„A onda će u ovoj olovci blistati bajoneti sa Kolubare. U ovoj olovci nek se vidi sev sablje komandanta šumadijske divizije. Neka ta olovka postane mač pravde kojom ćemo 17. decembra odvojiti dobro od zla, pravdu od nasilja, mudrost od gluposti, poštenje od izopačenosti i pokazati gde je mesto i putokaz Srbije. I zato vas molim – olovke u ruke“, poručio je Milivojević.

On je predsedika Vučiċa nazvao Parizer Agom koji jeboko sebe okubio Belivukove a ide po Srbiji i koristi Đinđiċev slogan da Srbija ne sme da stane.

Potpredsednik DS-a je predsedika Srbije Aleksandra Vučiċa nazvao „Parizer Agom koji je oko sebe okupio Belivukove a ide po Srbiji i koristi Đinđiċev slogan – Srbija ne sme da stane.

Potpredsednica stranke SRCE Tamara Perić Diligenski poručila je okupljenim građanima da veruje da će Kragujevac uskoro biti slobodan.

„Umesto da šef države predstavlja jedinstvo svih građana, on nas je podelio i napravio duboke pukotine i brazde i napravio da jedni druge gledamo ispod nišana, jer on je čovek koji funkcioniše po principu – zavadi, pa vladaj. Mi ne želimo da budemo podeljeni, želimo slogu, solidarnost, jedinstvo“, poručila je Perić Diligenski.

Ona je navela i da je naša tužiteljka Trnova ružica koja jedanaest godina u hibernaciji i potpuno dubokom snu.

„Ja vam obećavam da će to buđenje njeno, to otrežnjenje imati elemente šok terapije u vidu uspostavljanja vladavine prava gde će svakome slediti po zasluzi, kako zakon nalaže“, poručila je potpredsednica stranke SRCE.

Perić Diligenski je navela i da nakon 17. decembra moramo da krenemo u mraš na institucije i da oslobađamo jednu po jednu.

Inače, kandidati sa parlamentarne liste “Srbija protiv nasilja” danas su od 17 sati razgovarali sa Kragujevčanima u centru grada, a zvanično obraćanje sa bine na Trgu kod krsta počelo je u 18 časova.

Listu „Srbija protiv nasilja“ za republičke izbore čine Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbije, Zeleno-levi front, Ne davimo Beograd, Ekološki ustanak, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Srbija Centar, Zajedno, Pokret za preokret, Udruženi sindikati Srbije „Sloga” i Novo lice Srbije.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR