Capital.ba

Mali: Inflacija iduće godine do 4,5 odsto

02.12.2023. / 13:45

BEOGRAD – Prognozirana inflacija za narednu godinu biće četiri do 4,5 odsto, najavio je ministar finansija Srbije Siniša Mali.

Siniša Mali

Foto: Tanjug

On je ponovio da će od prvog januara plate u javnom sektoru biti povećane za deset odsto, a penzije veće za 14,8 odsto, te da će prosječna penzija biti 390 evra.

“Idemo sa najvećim procentom povećanja minimalne zarade ikada, 17,8 odsto, nama će minimalna zarada iznositi 47.154, a projekcija za inflaciju za narednu godinu je četiri do 4,5 odsto”, rekao je Mali na televiziji Prva.

Pohvalio se da država kontroliše cijenu benzina, da je cijena struje i hljeba najniža u regionu, te da će studenti kroz studentsku karticu imati dodatne popuste. Beta

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Mali: Inflacija iduće godine do 4,5 odsto

    1. Goran

      On i šef mu baš vole futur. Da li je obećao i da će zaprave doktorirati?