Automobili

Petak, 01.12.2023.

13:08

Uhapšen zbog prevare sa automobilima: Postavi oglas, primi novac pa promeni telefon

Policija je u Beogradu, u saradnji sa policijom iz Jagodine, uhapsila je M. J. (39) zbog postojanja osnova sumnje da je na teritoriji Srbije izvršio više krivičnih dela prevara sa automobilima.

Izvor: Tanjug

Uhapšen zbog prevare sa automobilima: Postavi oglas, primi novac pa promeni telefon
Foto: shutterstock/vmargineanu

Sumnja se da je on od maja do novembra 2023. godine na jednom sajtu oglašavao na prodaju vozila navodno uvezena iz inostranstva, lažno se predstavljao i ugovarao prodaju, zahtevajući da mu kupci pre isporuke uplate avans u iznosu od 3.000 do 7.000 evra, što su oni i učinili, navodi se u saopštenju MUP-a.

M. J. je potom menjao brojeve telefona i prekidao komunikaciju sa oštećenima kojima vozila nikad nisu isporučena. Određeno mu je zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

MUP je pozvao građane koji su oštećeni na isti ili sličan način da se jave u Policijsku upravu za grad Beograd ili na broj telefona: 011/279-84-09.

Policija još jednom upozorava građane da prilikom kupovine vozila iz uvoza i posredstvom sajtova novac ne uplaćuju avansno, da izbegavaju oglase u kojima je kupoprodajna cena mnogo niža u odnosu na tehničke karakteristike, godinu proizvodnje i stanje vozila.

Takođe, policija upozorava da se ne uplaćuje novac bez ličnog kontakta sa prodavcem i bez prethodnog pregleda vozila, uz prateću dokumentaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: