Ponavlja se suđenje učeniku iz Trstenika koji je izmakao stolicu nastavnici

Suđenje, sada već bivšem učeniku Tehničke škole u Trsteniku, koji je prošle godine na času izmakao stolicu nastavnici Mariji Stevanović, ponavlja se pred Višim sudom u Kruševcu.
Ponavlja se suđenje učeniku iz Trstenika koji je izmakao stolicu nastavnici
Foto: 021.rs
Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo je prethodnu odluku suda kojom je ovaj učenik dobio meru pojačanog nadzora zbog krivičnih dela zlostavljanje i mučenje, piše N1.

Kako su naveli iz Apelacionog suda, prvostepeni sud nije dao jasne razloge zbog kojih nisu prihvaćeni predlozi tužilaštva da se ovom učeniku izrekne mera upućivanja u vaspitno–popravni dom.

Posebno, kako su obrazložili, kada se uzme u obzir izveštaj Centra za socijalni rad u Trsteniku, kao i mišljenje komisije veštaka u kojem je predložena mera obaveznog psihoterapijskog tretmana.
 
Podsetimo, ceo incident u učionici snimala su dvojica učenika, a snimak na kojem se vidi kako treći učenik izvlači stolicu i profesorka pada na pod pojavio se na društvenim mrežama. 
 
Ostala dvojica učenika su pred Višim sudom u Kruševcu dobila meru pojačanog nadzora organa starateljstva.
  • Realista

    01.12.2023 15:30
    procenat
    Da li trenutno postoji neki medijski visoko kotiran sudski proces koji nije 5, 6x vraćan na ponovno suđenje?
  • BGD 011

    01.12.2023 12:28
    "Srbija ne sme da stane"
    Prosveta sada ima novu ministarku, psihijatra po struci (a ko ce njoj izdati uverenje o podobnosti?), pa da cujemo njeno strucno misljenje! Nesporno je da je ucenik koji je izmakao stolicu profesorki zasticen, a profesorka stavljena na stub srama, degradirana, prebacena u drugu skolu sa znatno manjim fondom casova i osetno manjom platim! I sve se uklapa u SNS propagandu "Srbija ne sme da stane"!
  • Gogi

    01.12.2023 10:58
    Deca su totalno raspuštena i svi im podilaze, osim pojedinih nastavnika u školi. Zato je i normalno da deca vide nastavnike kao neku silu koja ih primorava na teške i neprijatne stvari - pristojnost, učenje, odgovaranje, izradu zadataka i slično. Sve ostalo, internet, mobilni telefoni, televizija, predsednik koji daje pare za ništa, svi oni podilaze deci. Ako ovako nastavimo uništićemo i ono malo građanske i ljudske pristojnosti koju želimo "za našu decu".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".