Rus dobio 10 dana zatvora jer je u snegu napisao "ne ratu"

Ruski sud odredio je 10-dnevni zatvor čoveku koji je prstom na snegu napisao "Ne ratu" na ulazu u klizalište u parku Gorki u Moskvi.
Rus dobio 10 dana zatvora jer je u snegu napisao "ne ratu"
Foto: Pixabay
Prema sudskim dokumentima, incident se dogodio 23. novembra, a muškarac po imenu Dmitrij Fjodorov, osuđen je sledećeg dana nakon što ga je policija privela.
Policija je odlučila da se njegov čin može smatrati građanskim prekršajem prema zakonu koji cilja na svakoga za koga se smatra da je javno delovao kako bi diskreditirao ruske oružane snage, što je krivično delo koje je u njegovom slučaju bilo kažnjivo i novčanom kaznom.
 
Novi zakoni za suzbijanje neslaganja doneti su ubrzo nakon što je predsednik Vladimir Putin poslao desetine hiljada vojnika u Ukrajinu u februaru 2022. u, kako je rekao, "specijalnu vojnu operaciju".
Za one koji se protive ruskom ratu u Ukrajini, istupanje u javnosti od tada je postalo riskantno, a kritičari kažu da je gotovo 20.000 ljudi privedeno i da je otvoreno više od 800 krivičnih slučajeva.
 
Fjodorov, koji je na sudu priznao da je napisao antiratnu poruku, dobio je deset dana zatvora zbog neposluha policiji i navodnog odbijanja da ode u policijsku stanicu, što je on negirao prema sudskim dokumentima.
 
Takođe je kažnjen nepoznatim iznosom – očito jer je napisao "Ne ratu" – prema izveštajima ruskih medija, iako se to nije spominjalo u sudskim dokumentima objavljenim na internetu.
  • bee

    30.11.2023 14:41
    @Bob
    Nadam se da je ovo sarkazam...
    A u slucaju da nije:
    Ja zivim na tom Zapadu i to sto si napisao nema veze sa mozgom.
    Zamisli, covek je u snegu napisao "Ne ratu", wow kakav zlocin.
    U svakom normalnom drustvu rat je losa stvar, ali u Rusiji...a bogami i Srbiji je to okrenuto naopacke, sto tvoj komentar i potvrdjuje.
    Lep dan Vam zelim!
  • Bob

    29.11.2023 21:48
    Paralela
    Ajde kaži ili uradi na zapadu, javno i na način kao što je ovaj rus to napravio, ma bilo šta što nije u skladu i na liniji aktuelne administracije pa da vidim kako će se provesti.
    Dosije mu je garantovan.
  • ssss

    29.11.2023 20:12
    Nedavno je na twiteru bio snimak kako vlast u Rusiji uči malu decu da zavole vojsku tako što organizuje uličnu paradu mališana odevenu u vojne uniforme i sa maskama tenkova i borbenih vozila sa kojima su bili odenuli decu predškolskog uzrasta.I sad je ovaj čovek našao da se suprotstavlja ideji ratoborne politike.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet