Nova vest
Tenis

Utorak, 28.11.2023.

15:10

Poznat Alkarasov plan pred Australiju

Španski teniser Karlos Alkaras sezonu je završio porazom od Novaka Đokovića u polufinalu Završnog mastersa u Torinu.

Izvor: B92

Autor:B92

Poznat Alkarasov plan pred Australiju
Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Mladi Španac ima pred sobom predsezonu, u kojoj će pokušati da se mentalno i fizički oporavi, ali i da ispravi greške pred nove izazove u 2024. godini, pre svega na Australijan openu.

Kako prenosi Punto de break, nakon finiša sezone u kojoj je imao neke neočekivane poraze, sada su mu prioriteti da se odmori i resetujte, kako bi u najboljoj formi stigao u Melburn.

"Prva stvar koju treba primetiti jeste da Karlitosovi planovi ne uključuju igranje bilo kakvih turnira pre australijskog grend slema. Kao što je to činio 2021. i 2022. godine, jedine godine u kojima se takmičio u Melburnu, sezonu će otvoriti ovim turnirom, bez obzira na mogućnost da stigne u slabom takmičarskom ritmu", piše ovaj poratal.

Alkarasov tim potvrdio je da će sa treninzima početi 8. decembra i da će trajati do 24. istog meseca, tokom dve veoma intenzivne nedelje na Teniskoj akademiji Huana Karlosa Ferera.

Dok blok treninga ne počne, Karlos će ove srede, 29. novembra, otputovati u Meksiko na egzibicioni meč sa Tomijem Polom, a odatle će sa prijateljima otići u Dominikansku Republiku na odmor.

Alkaras će se u Španiju vratiti nekoliko dana pre početka zakazanih priprema, božićne praznike provešće u krugu porodice, a svetski broj 2 će 27. decembra odleteti za Saudijsku Arabiju.

Tamo ga čeka egzibicioni meč sa Novakom Đokovićem, a posle toga će se u Španiji spremati za Melburn.

U Australiju će stići između 5. i 7. januara, nedelju dana pre početka turnira, dovoljno dugo da se aklimatizuje na letnje uslove, da bi 14. januara uspešno zaopčeo nastup na prvom grend slemu sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu