Tržište

Zepter International se širi u Federaciji

Zepter International se širi u Federaciji
Foto: Zepter Sarajevo | Zepter International se širi u Federaciji

SARAJEVO - Multibrand kompanija Zepter International širi poslovanje u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Kompanija će sutra otvoriti prodajni objekat - galerijski izložbeni prostor u zgradi  Vistafon u sarajevskom naselju Otoka, a nova podružnica registrovana je i u Tržnom centru Mega Mall u Usori, opština:Tešanj,  izvještava Indikator.ba.

Zepter se pozicioniranjem u Usori vratio u tešanjski kraj nakon dužeg vremena budući da je svojevremeno u Jelahu imao prodajni objekat ali ga je ukinuo 2005. godine.

Zepter International je multi-brand, multinacionalna kompanija koja proizvodi, prodaje i distribuira kuhinjsko posuđe od legure nerđajućeg čelika, ali i kozmetičke i medicinske proizvode, a postoji već 40 godina. Iza  firme stoji Zepter International Group u vlasništvu srpskog biznismena Philipa Zeptera koji je rođen kao Milan Janković u Kozarskoj Dubici (BiH).Grupacija ima podružnice u 40-ak zemalja, a proširila se i na druga područja: osiguranje, bankarstvo, nekretnine i hoteli.

Kompanija u BIH Zepter International d.o.o. Sarajevo postoji od 2002. godine. Njome upravlja kompanija UBA United Business Activities Holding AG sa sjedištem u Švajcarskoj.

Zepter International Sarajevo imao je prošle godine vrijednost poslovanja od 1,19 miliona KM, te negativan rezultat od 132,7 hiljada KM.

Osim navedenih ima podružnice u Tuzli, Vitezu i Mostaru.

Zepter je u BiH prisutan i kroz hotel u Kozarskoj Dubici, a kompanija je vlasnik Hotela Palas u Banjaluci, gdje je u fazi gradnje novog hotela visokog 100 metara, uz najavljenu vrijednost investicije od 150 miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije