28. novembar  2023. 10.14  | Izvor: Tanjug

Usvojen izveštaj o dosadašnjim pregovorima o razgraničenju BiH i Srbije

SARAJEVO -

Predsedništvo BiH usvojilo je izveštaj Ministarstva civilnih poslova u Savetu ministara o dosadašnjim pregovorima u vezi sa razgraničenjem između BiH i Srbije.

Predsedništvo je sinoć donelo odluku o produženju učešća kontingenta Oružanih snaga BiH u Organizaciono-stabilizacionoj misiji UN u Demokratskoj Republici Kongo, kao i u Misiji obuke EU u Centralnoafričkoj Republici.

predsednistvo, bih

Na sednici je doneta odluka o rešavanju viškova naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava Oružanih snaga BiH na lokaciji "Bukova greda" u Orašju, saopšteno je iz Predsedništva BiH.

Predsedništvo BiH je primilo k znanju informaciju o Godišnjem planu obuke i vežbi pripadnika jedinica Oružanih snaga BiH u inostranstvu za 2024. godinu.

Doneta je, između ostalog, i odluka da predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić, u ime Predsedništva, uputi pozivno pismo poglavaru Rimokatoličke crkve papi Franji, da zvanično poseti BiH.

Predsedništvo BiH je donelo i odluku o pristupanju BiH Sporazumu između Evropske zajednice za atomsku energiju (EURATOM) i zemalja koje nisu članice EU o učestovanju u aranžmanima Zajednice za ranu razmenu informacija o slučaju radiološkog vanrednog događaja.

Srodne vesti