Почетна > Свет
Свет

Израелске снаге на Западној обали убиле најмање осам Палестинаца за 24 сата

Израелске снаге које делују на окупираној Западној обали убиле су најмање осам Палестинаца у протекла 24 сата, саопштили су данас палестински здравствени званичници, трећег дана крхког примирја између Израела и Хамаса у Појасу Газе.
FOTO: AP Photo/Majdi Mohammed

Палестинско министарство здравља саопштило је да је пет Палестинаца убијено у Џенину, док су тројица убијена у одвојеним областима Западне обале, међу њима и један тинејџер ал-Биреху у централној зони Западне обале, преноси АП.

Израелска војска је саопштила да су њене снаге ушле у избеглички камп Џенин да ухапсе Палестинца осумњиченог за убиство два Израелца, оца и сина у аутоперионици на Западној обали раније ове године.

У свом данашњем саопштењу израелска војска није помињала сукобе, нити палестинске жртве, али је потврдила да њене снаге и даље делују у тој области.

Насиље на Западној обали је порасло у недељама откако је Хамас напао Израел 7. октобра, што је довело до разорног рата у појасу Газе.

Израелске снаге убиле су десетине Палестинаца и ухапсиле стотине на Западној обали, а нападе су појачали и јеврејски досељеници, пренео је раније Ројтерс.

Šefovi diplomatija Kine, Japana i J. Koreje o jačanju trilateralne saradnje

 

Преузмите андроид апликацију.