1
Evroliga

FOTO: Starsport

ŠILD I LO POTOPILI ZVEZDU: Neverovatan učinak za tri poena ekipe Milana! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 24.11.23 u 22:15

Odlična predstava oba tima.

U okviru desetog kola Evrolige u ‘Štark areni’ odmerili su snage košarkaši Crvene zvezde Olimpije Milano od 20:30. Pobedu je odnela ekipa iz Italije rezultatom 93:71. Najefikasniji na susretu bio je Lo sa 32 poena, slede ga Šild sa 19 i Meli sa 11. U redovima domaćina najbolji je bio Davidovac koji je ubacio 18 koševa, zatim Nedović 16 i Mitrović 11.

Prva četvrtina:

Prve poene na susretu postigao je domaćin preko Dejana Davidovca koji je sa linije penala imao polovićan učinak. Odličan poćetak utakmice za ‘crveno-bele’ i Davidovca koji je odmah u narednom napadu postigao nove poene na sjajnu asistenciju Teodosića. Imali su gosti odogovor preko Melija koji je pogodio na dodavanje Mirotića.

Međutim, na drugoj strani ponovo egzekucija Davidovca koji je bio vidno raspoložen na početku meča, ali je Lo sa slobodnih bacanja došaodo egala. Nastavio je Davidovac sa fanstastičnom igrom koji je za nepunih četiri minuta ubacio sedam poena i bio jedini igrač Zvezde koji je pogađao u tom trenutku (7:5).

FOTO: Starsport

Konsolidovala se ekipa Olimpije koja je povela 10:7, ali je Simonović uspeo da smanji prednost na -1 (10:9). Uspeli su igrači  Milana  da nametnu svoju igru i održavaju prednost koja je uglavnom bila tesna. Odlično je Zvezda parirala do kraja prve deonice, ali je italijanski gigatn na kraju ipak bila u prednosti rezultatom 20:19.

Druga četvrtina:

Vratila je Crvena zvezda prednost odmah na početku druge deonice preko Nemanje Nedovića, ali su gosti odmah uzvratili. Ekipa Milana je imala adekvatan odogovor na brze poene ‘crveno-belih’ na samom startu ovog dela susreta i iskoristili uspavanost odbrane domaćina i postigli dve trojke za redom.

Odlična igra Olimpije u nastavku, ali se ni tim sa Malog Kalemegdana nije predavao tek tako i uspeo da parira igri gostiju. Ekipa  Etora Mesine je bila strpljivija u piken rolu, a ‘crveno-beli’ su odlično konsoildovali odbranu. Imao je Luka Mitrović sjajnu kontru koja se završila odličnim zakucavanjem.

Pri kraju prvog poluvremena Crvena zvezda je ubrzala igru i imala sjajnu tranziciju. Odličan prvi deo susreta, a na odmor se otišlo rezultatom 39:38 za domaćina.

Treća četvrtina:

Košarkaši Milana su bolje započeli su ovu deonicu i prešli u vođstvo, ali je raspoloženi DavidovacMitrović brzim napadima vratila prednost (44:41). U nastavku je Zvezda imala odličnu koncentraciju u odbrani, nisu dozvoljavali igračima Olimpije da postižu lake poene, ali se ni gosti nisu predavali, a Lo je ponovo doveo italijanskog giganta u vođstvo koji je ušao u seriju od 12:0 (53:47).

Prekinuo je Nedović taj nalet gostiju, ali su košarkaši Milana nastavili u jakom ritmu i došli do prednosti od +9 (58:49). Mirotić se probudio u ovom delu susreta, koji je pogodio za najveću prednosti Italijana od -10 (61:51). Uspeli su domaći da smanje prednost protivnika, a Nemanja Nedović je odlično igrao u veoma bitnim momentima za Zvezdu.

FOTO: Starsport

Ekipa Etora Mesina je na kraju treće deonice imala prednost 63:56.

Četvrta četvrtina:

I ovaj period Zvezda je započela prvim poenima preko Nedovića koji je imao šut sa penala i bio oba puta precizan, ali je  Pojters  uzvratio istom merom na drugoj strani. Imao je Jago sjajnu egzekuciju, a ‘crveno-beli’ su na početku ove deonice igrali odbranu na visini zadatka. 

FOTO: Starsport

Nakon promašene trojke Davidovca, nezaustavljivi Lo je ponovo pogodio na drugoj strani šut za tri. Pokušali su domaći da režiraju dramatičnu završnicu kada je Teodosić sa svoje polovine uoćio na suprotnoj strani Nedovića koji je iskoristio sjajan pas i zakucao. Oba tima su igrala na visokom nivou.

U nastavku i pored odlične odbrane Crvene zvezde, igrači Milana koji su bili raspoloženi uspevali da nađu način da dođu do koša domaćina. Sjajna predstava gostiju koji su došli ubedljivim rezultatom 93:71.

1
1

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter