Ekonomija

0

Banca Intesa dobila prizanje za najbolji tim u oblasti održivosti

Izvor: NM

Banca Intesa dobila prizanje za najbolji tim u oblasti održivosti
Banca Intesa, kao deo međunarodne Intesa Sanpaolo grupe, nagrađena je priznanjem ,,Najbolji tim u oblasti održivosti’’ na tradicionalnom izboru za izvrsnost u poslovanju u finansijskom sektoru koji organizuje italijanski finansijski časopis Financecommunity.

Za ovu posebnu nagradu, Banca Intesa nominovana je zahvaljujući podršci u iznosu od preko 2.5 miliona evra koju je usmerila na tri projekta u ESG domenu koja su implementirana u Srbiji, a među kojima su izgradnja dve solarne elektrane finansirane u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), kao i elektrane na biogas podržane u partnerstvu sa Američkom razvojnom finansijskom korporacijom (DFC).

,,Veoma sam ponosan na priznanje koje nam je Finance community dodelio prepoznajući značaj primene ESG principa koje, kao deo međunarodne Intesa Sanpaolo grupe, imamo duboko implementirane u svojim poslovnim planovima. Zahvaljujući sredstvima koje Grupa opredeljuje za ove namene, kao i onima koje obezbeđujemo uz podršku međunarodnih finansijskih institucija, a uz ponudu kredita koje klijentima koji ispunjavaju set održivih kriterijuma nudimo po povoljnijim uslovima, do sada smo podržali preko 100 projekata iz domena zelene i cirkularne ekonomije sa više od 100 miliona evra. Upravo je nagrada koju smo dobili značajna potvrda da nas aktivnosti na povećanju nivoa zelenih plasmana vode korak bliže ostvarenju ciljeva usmerenim ka klimatskoj tranziciji, odnosno nultoj neto emisiji na nivou Grupe do 2050’’, izjavio je Predrag Milenović, direktor Divizije za poslovanje sa privredom Banca Intesa.

Na svečanoj ceremoniji održanoj u Milanu, nagradu je, zajedno sa zaposlenima Banca Intesa koji su učestvovali u realizaciji plasmana za nominovane projekte, preuzeo Đuzepe Feraro, direktor Sektora za privredne subjekte i mala i srednja preduzeća Divizije međunarodnih banaka članica grupe Intesa Sanpaolo. 

Uz priznanje u pojedinačnoj, ESG kategoriji Financecommunity magazina, zahvaljujući rezultatima lokalnog tima za poslovanje sa velikim privrednim subjektima i malim i srednjim preduzećima, Banca Intesa ove godine ponela je i nagradu renomiranog, međunarodnog finansijskog časopisa Euromoney za najbolju korporativnu banku na domaćem tržištu.

Italijanski časopis Financecommunity namenjen je profesionalcima u oblasti finansija, bankarstva, kao i upravljanja imovinom. Već devetu godinu za redom nagrađuje primere izvrsnosti u poslovanju timova čiji se rezultati ističu po broju, vrednosti, tipovima i karakteristikama finansijskih plasmana. 

Magazin Euromoney, pokrenut pre više od pet decenija, predstavlja ključni izvor informacija i analiza za globalnu finansijsku industriju. Od 1992. dodeljuje „Nagrade za izvrsnost“ kao jedno od najuglednijih poslovnih priznanja u svetskoj finansijskoj zajednici.

Banca Intesa ad Beograd, članica internacionalne bankarske grupacije  , već duže od 15 godina zauzima vodeću poziciju na tržištu Srbije. Zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji fizičkog i digitalnog prisustva, sveobuhvatnoj ponudi modernih finansijskih rešenja, superiornom korisničkom iskustvu i usluzu vrhunskog nivoa, banka uslužuje 1,4 miliona klijenata u segmentu građana i privrede. Osim poverenjem klijenata, poslovni uspeh Banca Intesa nagrađen je i brojnim priznanjima za najbolju banku u Srbiji koja su joj ukazali ugledni finansijski časopisi The Banker, Euromoney i Global Finance. Uvažavajući svoju ulogu u pružanju podrške zelenoj tranziciji i promociji inkluzivnog rasta, Banca Intesa integriše ESG principe u svoje poslovne procese, politike i proizvode, doprineseći rešavanju društvenih i ekoloških izazova i snažeći održivost i otpornost sopstvenog poslovnog modela.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR