Novo suđenje bivšem učeniku koji je izmakao stolicu profesorki u Tehničkoj školi u Trsteniku: Tužilaštvo traži vaspitno-popravni dom

24.11.2023

00:30

0

Tužilaštvo se žalilo, jer je tražilo da vinovnik incidenta u kome je oštećena bila profesorka Marija Stevanović bude poslat u vaspitno-popravni dom

Novo suđenje bivšem učeniku koji je izmakao stolicu profesorki u Tehničkoj školi u Trsteniku: Tužilaštvo traži vaspitno-popravni dom
Nasilje u Trsteniku - Copyright Printscreen/Twitter/krunskisvedok

Suđenje N. Ž. (18), sada već bivšem učeniku Tehničke škole u Trsteniku, koji je pre godinu dana izmakao stolicu profesorki na času, ponavlja se pred Višim sudom u Kruševcu.

Novi postupak, koji je bio zakazan za četvrtak, međutim, nije dobio svoj epilog, jer se N. Ž. nije pojavio u sudnici.

Kako se saznaje, Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo je prethodnu odluku niže sudske instance, po kojoj je N. Ž. dobio izrečenu meru pojačanog nadzora organa starateljstva zbog krivičnih dela zlostavljanje i mučenje, ali i šumska krađa u saizvršilaštvu.

Tužilaštvo se žalilo, jer je tražilo da vinovnik incidenta u kome je oštećena bila profesorka Marija Stevanović, bude poslat u Vaspitno - popravni dom, odnosno da mu se izreknu krivične sankcije. Takozvani pripremni postupak, iz kog je isključena javnost, po Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela, vraćen je na ponovo odlučivanje.

Nastavak postupka sredinom decembra

- Otac N. Ž. je obavestio pisanim putem sud da sin odsustvuje zbog medicinskih razloga. Očekuje se nastavak postupka sredinom decembra - navodi izvor „Novosti“.

Printscreen/Twitter/krunskisvedok
 

Podsetimo, ceo incident u učionici snimala su dva učenika, a snimak na kome se vidi kako profesorka pada na pod, a čuje kako se đaci smeju, osvanuo je na društvenim mrežama. I. K. (16) je dobio meru pojačanog nadzora organa starateljstva pred Višim sudom u Kruševcu, dok je istu meru dobio i M. M. (18), ali pred Osnovnim sudom u Trsteniku, gde je još u maju i sklopio sporazum o priznanju krivice.

Godinu dana posle nasilja, žrtva, Marija Stevanović, posvedočila je u ispovesti da svakoga dana daje sve od sebe, ali da ništa nije kao pre incidenta.

- Meni je od početka, kada se sve desilo, samo bila želja da se što pre oporavim, vratim među đake, kao i da se to više nikada ne ponovi ni u jednoj učionici u Srbiji, da svi budu zaštićeni - ispričala je napadnuta profesorka.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike