Capital.ba

Dragin: Niz mjera za uklanjanje štete u poljoprivredi

08.07.2010. / 17:41

BEOGRAD, Ministarstvo poljoprivrede preduzeće niz mjera kako bi štete koje su izazvale obilne padavine i poplave bile umanjene, a poljoprivrednici osjetili boljitak, izjavio je ministar Saša Dragin i dodao da nije zadovoljan načinom na koji je protivgradna služba reagovala.
Ministarstvo poljoprivrede će zbog teških vremenskih uslova na jesen subvenicionisati nabavku 150.000 tona NPK đubriva s 10.000 dinara po toni, kazao je Dragin i podsjetio da je Ministarstvo već subvencionisalo nabavku 300.000 tona đubriva KAN za zimsko đubrenje. Ministarstvo će finasirati i skladištenje poljoprivrednih proizvoda u javnim skladištima s 50 odsto, naveo je Dragin, dodajući da je ove godine na raspolaganju prostor za 300.000 tona robe.
Dragin je podsjetio da je Ministarstvo poljoprivrede u opštinama gdje je proglašena elementarna nepogoda oslobodilo poljoprivrednike plaćanja ovogodišnjih vodoprivrednih naknada za sve površine koje su više od 30 odsto bile ugrožene vodama.
“Pored toga, Ministarstvo poljoprivrede je donijelo zaključak da se neće naplaćivati korišćenje državnog zemljišta za 2010. za sve proizvođače koji su u opštinama gdje je proglašena elementarna nepogoda imali štetu veću od 30 odsto”, naglasio je Dragin. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Dragin: Niz mjera za uklanjanje štete u poljoprivredi

    1. James Boban

      Одлично Драгин, међутим морамо да упослимо домаће произвођаче Вештачког ђубрива, пре свега Азотару Панчево, јер је она од стратешког интереса. И при томе морамо Водити рачуна о *маказама цена* да не дођу сељаци у положај да им је скупља дара него мера. Мислим да је реална цена хлебног жита 17 динара.