0
Evroliga

FOTO: Starsport

ANĐUŠIĆ SVESTAN GREŠAKA: ‘Nije lako, nemamo puno prostora za razmišljanje!’

Objavljeno: 22.11.23 u 15:50

‘Očekuje nas veoma jaka utakmica, protiv jakog protivnika.’

Košarkaš Partizana, Danilo Anđušić je za novinare govorio pred utakmicu protiv Anadolu Efesa i rekao da neće biti nimalo jednostavno pobediti u Istanbulu.

-Očekuje nas veoma jaka utakmica, protiv jakog protivnika koji ima sjajne igrače i koji u dosadašnjem delu sezone nisu to pokazali, ali je reč o vrhunskim igračima i neće biti nimalo jednostavno pobediti tamo, ali mi idemo sa ciljem da uzememo tu pobedu u gostima i da odgiramo što bolju utakmicu, da znamo gde smo grešili u Ljubljani i da to ispravimo u praksi – naveo je.

Crno-beli’ su doživeli već tri poraza u ABA ligi  što niko nije očekivao.

-Pa nismo očekivali ni mi, ali sezona je duga ima dosta utakmica, naravno da neke utakmice nismo planirali da izgubimo ali danas svi igraju košarku, svi imaju dobre igrače dobre ekipe, tako da ukoliko nismo taj dan na maksimumu na kom bi trebalo, svako može da nas ugrozi – dodao je on.

Ključ dobre košarke je odbrana.

-U Ljubljani smo primili mnogo poena što ne smemo da dozvoljavamo u budućnosti jer ne želimo da budemo tim koji će da prima toliki broj poena. Znamo da u napadu imamo mogućnost da postignemo veliki broj poena, mislim da svi treba da napravimo korak dalje i da odigramo dobro i u odbrani, a kada se to desi onda ćemo igrati sjajnu košarku – istakao je Danilo.

Osim loše forme pogođenu kadrovskim problemima.

-Nije lako, ali kažem igra se utakmica za utakmicom nemamo puno prostora za razmišljanje šta je bilo i šta će biti i ta utakmica u Ljubljani je bila pre dva dana i već smo je zaboravili, znamo gde smo grešili to je najbitnije, okrećemo se novim utakmicama i sigurno da nam nije svejedno, što je Kevin toliko odsutan, Trifa, sada Aleksa, pšto smo imali problema sa još nekim povredama, nadam se da će se to popraviti, da se oni polako vraćaju u sistem jer je naravno lakše ako imamo ceo tim na raspolaganju. Ali opet mi koji igramo ne razmišljamo previše o tome, hoćemo da na svakoj damo maksimum i dođemo do pobede. Znamo gde grešimo i znamo šta je recept za pobedu – poručio je.

Smatra da su loši rezultati stvar pada koncentracije.

-Pa je verujem da je sve stvar koncetracije. Polazim prvo od sebe, ali kada klikne da će to biti prava stvar, tako da ne bi da se vraćam u prethodnu sezonu i šta je bilo pre, ali smo bili u teškog situaciji i čim smo uspostavili to što želimo na parketu, sve je krenulo na bolje i nadam se da će tako biti i ove godine, treba nam malo više vremena, ali se nadam da ćemo uspeti – zaključio je Anđušić.

Podsetimo, košarkaši Partizana gostuju Anadolu Efesu u okviru desetog kola Evrolige sutra od 18:30.

DESETKOVANI PARTIZAN IDE U ISTANBUL: Obradović otkrio ne baš lepe vesti!

0
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter