Istraživanjafoto FoNet Milica Vučković

Bivši šef operative u SOA-i (Sigurnosno-obaveštajna agencija) Ante Letica gostovao je u Novom danu kod Tihomira Ladišića gde je komentarisao proterivanje hrvatskog diplomate iz Srbije.

„Vučić izvlači neprijatelje u Hrvatskoj“

Letica kaže kako je ovo neprijateljski čin Srbije protiv Hrvatske. “Nažalost, ovde je poruka neprijateljska, jer ako se to radi, radi se u tišini, bez puno buke. Ovo je za Vučića potez za unutrašnje političke prilike gde pokušava pokazati kako on vodi računa o sigurnosti Srbije”, rekao je.

“Nakon onog debakla u Banjskom na Kosovu, Vučić je rekao da je Srbija izložena pritisku stranih obavještajnih službi, pa i hrvatskom gdje je on najavio neke mjere”, dodao je.

Smatra kako je Vučić opsednut Hrvatskom i to patološki. “Svaki put kad se Srbija nađe u nekoj nezgodnoj poziciji on izvlači neprijatelje u Hrvatskoj i onda se o tome u Srbiji razglaba. Moram naglasiti da je njegov važan suradnik, Vulin, maknut zbog veza s Rusijom, ali i organiziranim kriminalom”, naveo je.

Tvrdi da je Hrvatska dobro reagovala i da ovo pokazuje da Hrvatska u Srbiji nema partnera. “Vučić pokušava pokazati Srbiju kao nekoga tko je glavni u regiji i tko rješava probleme u regiji. I tako želi da se i Hrvatska ponaša prema Srbiji za što nema potrebe jer smo suverena država. Oni se pokušavaju etablirati kao neki šef i svaki put kad se u Srbiji dogodi nekakva nestabilnost odmah se nađu neki vanjski neprijatelji koji ne vole Srbiju, a to su prvo Hrvati, pa onda i Albanci”, rekao je Letica.

“Vučić opsednut Hrvatskom i to patološki”: Bivši hrvatski obaveštajac o proterivanju hrvatskog diplomate iz Srbije 1
Foto: printscreen / TV HAPPY

Kaže kako nema smisla da se sekretar ambasade bavi obaveštajnim radom. “To je možda nekad bilo, ali u ovim novim momentima to više nije moguće”, dodao je.

Navodi kako su zasigurno hrvatske diplomate pod posebnom prismotrom srpskih obaveštajnih službi, prenosi N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari