VIDEO: Srbija uputila protestnu notu Albaniji zbog spaljivanja srpske zastave u Tirani

Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je uručilo protestnu notu ambasadi Albanije.
U toj noti Srbija najoštrije osuđuje neprihvatljiv čin paljenja zastave Srbije na centralnom gradskom trgu Skenderbeg u Tirani u ponedeljak, 20. novembra.
"Smatramo da ovakvi događaji štete bilateralnim odnosima dve zemlje, koji su u proteklih nekoliko godina dostigli najvišu tačku tokom viševekovne zajedničke istorije", konstatovalo je Ministarstvo, koje očekuje da će nadležne institucije Albanije učiniti sve što je u njihovoj moći da identifikuju i procesuiraju počinioce ovog gnusnog dela, koji su jasno vidljivi na video snimku paljenja zastave koji su objavili mediji.
U noti je iskazano očekivanje da će Albanija o tome diplomatskim putem u razumnom roku obavestiti i institucije Srbije.
 
  • BoeserWolf

    22.11.2023 12:32
    Nemaju ljudi pravo sa se loze previse. Koliko je albanakim, hrvatskih itd. zastava javno zapaljeno kod nas? Kako sejes tako zanjes, samo sto je previs slucajnosti da je ovo pred izbore.
    Nadam se ce konacno otici da ne vredjaju vise inteligenciju, makar tom delu gradjana (nekih 15%) koji je uopste imaju.
  • Marko

    22.11.2023 12:06
    ne nasedajte
    Bukvalno rade zajedno i sprovode trikove nad narodom. Prvo ono sa hrvatskom i proglašavanjem personom non grata, pa sad ovo, sve to odjednom pred izbore jer treba malo naložiti desno orijentisane da daju glas SNS-u. Manipulacija i insceniranje pod dogovorom ti meni ja tebi. Političke elite sarađuju ali na štetu naroda.
  • Mile

    22.11.2023 11:31
    To je sad najbitnije da se reši. Pošto smo parizer rešili sad ostaje samo još ponos da rešimo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija