21. novembar  2023. 12.37  →  19.29 | Izvor: RTV (Kristijan Takač)

Konkurs za idejno rešenje sportske hale na prostoru Druge kasarne u Subotici

SUBOTICA -

Na prostoru Druge kasarne u Subotici narednih godina planira se izgradnja nove sportske hale, stadiona i ledene dvorane. Kao prvi korak nadležno preduzeće je raspisalo konkurs za izradu idejnog rešenja za buduću sportsku halu.

video icon

Na prostoru Druge kasarne u Subotici trenutno ništa ne ukazuje na to da bi već narednih godina tu mogao da nikne jedan novi, moderan sportski objekat, objekat koji je gradu sportova više nego potreban. Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje raspisalo je nedavno konkurs za izradu idejnog rešenja buduće sportske hale.

gigafabrika, subotica, litijumske, baterije

"Prvenstveni cilj konkursa je da se napravi neka vrsta preliminarne vizija samog objekta, inače budućeg kapitalnog rešenja za grad. Da se napravi jedna kvalitetna priprema ove investicije, koja bi doprinela razvoju sportske infrastrukture u Subotici. Mi smo propisali određene stvari koje treba da se ispoštuju. To će, recimo, biti sportska hala kapaciteta od 4500 gledalaca. To su neke od osnovnih stvari, ali očekujemo pored toga i ekološku i ekonomsku opravdanost samog objekta”, objašnjava Relja Kovač, master inženjer arhitekture i urbanista.

Prostor nekadašnje kasarne nije odabran slučajno. To je lokacija koja odgovara mnogim kriterijumima, a ništa manje nije važna i činjenica da se u blizini planira izgradnja i drugih sportskih objekata.

"Ciljano je odabrana lokacija, u skladu sa planskim dokumentima, ali i blizine glavnih putnih pravaca, pre svega isključenja sa auto-puta, kako bi svi mogli veoma brzo da stignu do predmetne lokacije. Bitno je naglasiti da se u neposrednom okruženju, u nekom narednom periodu, planira izgradnja novog fudbalskog stadiona i ledene dvorane”, dodaje Kovač.

Konkurs za izradu idejnog rešenja za buduću sportsku halu otvoren je do 1.februara naredne godine, a konkursnu dokumentaciju svi zainteresovani mogu pronaći na portalu javnih nabavki.

Tagovi