Ponedeljak, 20.11.2023.

15:17

Borelj ponovo pozvao na hitne humanitarne pauze u Gazi FOTO

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj ponovo je danas pozvao na "hitne humanitarne pauze" u ratu između Izraela i Hamasa.

Izvor: Tanjug

Borelj ponovo pozvao na hitne humanitarne pauze u Gazi FOTO
Foto: Tanjug/AP Photo/Virginia Mayo

U razgovoru sa jurdanskim kraljem Abdulahom Drugim u Amanu bilo je reči o ratu u Gazi i "važnosti okončanja patnje civila“, napisao je Borelj na platformi X.

Istakao je da politički proces koji bi vodio do uspostavljanja dve države treba da se obnovi i dodao da je uloga kralja Abdulaha Drugog "ključna".

"Razgovarali smo o ratu u Gazi i važnosti okončanja patnje civila. Od vitalnog značaja je implementacija Rezolucije Saveta bezbednosti UN 2712 o hitnim humanitarnim pauzama. Potrebno je obnoviti politički proces prema dvema državama. Kraljeva uloga je ključna", napisao je Borelj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: