Skorsezeov film koji Kristofer Nolan nikad neće pogledati: Evo i zašto 1Foto: UNIVERSAL PICTURES - Album / Album / Profimedia

Kristofer Nolan je jedan od najtraženijih holivudskih reditelja današnjice i teško je zamisliti da bi bilo koji studio mogao da ga odbije, ali pre 20 godina situacija je bila mnogo drugačija.

Kako piše Index.hr, pre nego što se proslavio blokbaster trilogijom Mračni vitez, reditelj je početkom 2000-ih radio na scenariju za biografski film o ekscentričnom milijarderu Hauardu Hjuzu, koji je nekada bio jedan od najuticajnijih i najbogatijih ljudi na svetu.

Nolan je uložio mnogo truda u pisanje scenarija za biografski film, a u ulozi Hauarda Hjuza želeo je da vidi Džima Kerija za kojeg je rekao da je rođen za tu ulogu.

Martin Skorseze je u to vreme radio na Avijatičaru.

Ali Martin Skorseze je istovremeno radio na svom biografskom filmu o Hjuzu, pod nazivom Avijatičar, sa Leonardom Dikapriom u glavnoj ulozi. Pošto je Skorseze iza sebe imao niz uspešnih filmova, a Nolan je još uvek bio zvezda u usponu, Warner Bros. odlučio da odustane od Nolanovog projekta jer mu nisu bila potrebna dva Hjuzova filma.

Kako navodi IndieVire, slavni reditelj je bio toliko pogođen ovim da je svom čestom saradniku Leonardu Dikapriju rekao da nema nameru da gleda Avijatičara.

„Bio sam osetljiv jer nisam uspeo da uradim nešto u šta sam uložio toliko truda“, rekao je Nolan o svom neuspelom projektu.

Uprkos lošem iskustvu, direktor Interstelara je iz cele situacije izvukao nešto pozitivno. Dok je promovisao ovogodišnji hit Openhajmer, Nolan je rekao da mu je scenario za Hjuzov film bio od velike pomoći kada je pisao scenario za Openhajmera.

„Moj film o Hauardu Hjuzu nikada nije snimljen jer sam ga pisao u isto vreme kada je Skorseze snimao svoj film. Ali sam prepisao scenario dok nisam bio potpuno zadovoljan, što mi je dalo uvid u to kako da izdvojim važne delove nečijeg života i kako na tematski način prikazati nečiji život, tako da film postane više od skupa manjih delova“, objasnio je Nolan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari