Novak je kralj Torina: Razbio Sinera u finalu i ušao u istoriju tenisa!

19.11.2023

19:57

0

Srpski teniser je bez većih problema pobedio Janika Sinera sa 2:0

Novak je kralj Torina: Razbio Sinera u finalu i ušao u istoriju tenisa!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Novak Đoković je kralj Torina. Srpski teniser je u finalu pobedio Janika Sinera sa 2:0 (6:3, 6:3) i tako ušao u istoriju tenisu.

Ona stara, svi igraju tenis, ali Đoković uvek pobeđuje, tako je bilo i sada.

Jednostavno, kad je bilo najvažnije, Novak je odigrao najbolje, i slobodno se može reći da je zasluženo ATP sezonu završio sa peharom u ruci.

Ovom titulom, Novak je ušao u istoriju tenisa, jer je na večnoj listi prestigao Rodžera Federera po trofejima na Završnom mastersu. 

Prvi reket sveta je osvojio sedam, dok je Švajcarac ostao na šest i tako oborio još jedan rekord.

Možemo, samo reći svaka čast majstore. Mnogo toga si prošao na ovom turniru, od ponora do vrha.

Ali, tako je to kad je u pitanju Đoković, moramo da čestitamo i Sineru na fer pleju, jer da je izgubio od Runea, srpski teniser bi već u grupnoj fazi ispao, ali Italijan je još jednom pokazao sportsku veličini i slavio je protiv Danca.

Takav poklon je znao da iskoristi Nole, prvo je u polufinalu razbio Karlosa Alkaraza, a u finalu i Italijana, koji jednostavno nijednog trenutka nije ozbiljnije ugrozio Srbina, iako ga je pobedio u grupnoj fazi.

Međutim, finale je nešto drugo, tu do izražaja dolazi mentalna snaga, a naš igrač je bez premca u tom segmentu igre, prava teniska gromada, a to je na svojoj koži najbolje osetio Janik.

Što se tiča samog meča, tokom čitavog okršaja, Nole je dominirao, pre svega to se odnosi na prvi set, kada je totalno razbucao protivnika.

U drugom, malo se više mučio, čak je Siner imao i nekoliko brejk lopti, ali kad je bilo najteže, Đoković je uspeo da osvoji poena, koji su bili od presudnog značaja za pobedu na kraju.

Međutim, Đoković nema previše odmora, jer već u ponedeljak putuje u Malagu gde će se pridružiti Dejvis kup selekciji Srbije koju očekuje borba za Salataru.  

Blog Uživo:

6:3 - KRAJ - Đoković pobedio sa 2:0

5:3, Ma, tako je Novače. Mučio se Đoković u ovom gemu, ali najvažnije osvojio je svoj servis i sada ga deli samo jedan od gema od titule. Držimo, fige majstore. Još samo malo, ajde, ajde, izdži još malo. 

4:3 - Kakav gem, trajao je kao polovina prvog seta, to znači da se igralo 20 minuta samo u ovom gemu. Publika je poludela, nakon što je Siner stigao do trećeg gema. ali polako, Novak je bezbroj puta bio u ovakvim situacijama. Nije to ništa novo za njega. Neverovatan gem, obojica su imali gem, odnosno brejk lopte, ipak na sreću Italijana, stigao je do gema. Nema veze, Đoković i dalje ima prednost i sve je bliži tituli. Mnogo bitan gem za Đokovića, najvažnije da pogađa prvi servis.

4:2 - Uh, sada je bilo čupavo. Imao je Siner nekoliko brejk lopti, ali Đoković je još jednom pokazao zašto mu nema ravnog u svetu tenisa. Ajmo, Novače, još samo dva gema i titula je tvoja. Nema dileme da će ovo uticati i na Sinera, koji je imao veliku šansu da se vrati u meč, ali džaba, Srbin je najbolje servirao kad je bilo najpotrebnije. 

3:2 - Janik osvaja drugi gem, ostaje u trci, i nada se da može možda to preokreta. Mi se iskreno nadamo da se to neće dogoditi. Jer, Đoković igra fantastičan tenis, dominira terenom, i bilo bi pravo čudo da Italijan uspe da se vrati u ritam. Iskreno se nadamo da do toga neće i doći.

3:1 - Ne može bolje, Đoković je bez problema osvojio gem na svoj servis, i ponovo ućutkao publiku u Torinu, koji su se ponadali da Siner može do totalnog preokreta. Grdno se varate, vi ne znate da preko puta imate terminatora. Novače, sitno brojiš do nove titule.

2:1 - Imao je Nole šansu da napravi još jedan brejk, tri brejk lopte, ali se izvukao Siner i stigao do prvog gema u drugom setu. Nema veze, Đokoviću samo polako, sve je u tvojim rukama, nema razloga za paniku. Igraš odličan tenis, samo tako nastavi.

2:0 - Na terenu postoji samo jedan igrač - Novak Đoković. Srbin potvrđuje brejk i sve je bliži sedmoj tituli na završnom mastersu. Uživamo u njegovoj igri, pa to je tenis za udžebnike. Svih osam poena uzima Novak, kakva dominacija. 

1:0 - Ovo je totalna dominacija Novaka. Razbija Sinera, već na startu drugog seta pravi brejk. Đoković melje protivnika, publika pokušava da vrati Janika, ali ko može da mu pomogne, kad preko puta mreže ima najboljeg igrača svih vremena.  

Kreće drugi set:

6:3 - Ma, da to je taj Novak. Osvaja prvi set, fantastičnom igrom, ljudi, Siner ne zna gde se nalazi. Milina je gledati Đokovića, ovo je tenis sa druge planete. Sve mu polazi za rukom. Kakva brutalna igra, svi u dvorani su u šoku. Zar, ste mislili da Janiki u nekoliko dana može dva puta da pobedi Đokovića. I, mnogo veći igrači nisu to uspeli, jer jedan je Novak!

5:3 - Siner osvaja gem, ali sada sve zavisi od Đokovića. Servira za prvi set. Držimo ti fige Novače, pokaži ko je najbolji. Publika pokušava da podrži svog ljubimca, ali to još više motiviše našeg igrača.

Ima i Nole svoju podršku u dvorani, i oni su razvili zastave Đokovića i Srbije i time pokazali ljubav prema našem igraču.

 

 

5:2 - Ma, Siner je totalno razbijen. Kakva dominacija Novaka, Italijan ne zna gde se nalazi. Đoković ima totalni fokus, a to znači, niko mi ništa ne može. Poslao poruku, Italijani, možete samo da sanjata da će vaš teniser da osvoji Masters.

4:2 - Nije se Nole nešto trudio u ovom gemu, a i zašto bi. Čuva snagu za svoje gemove. Siner siguran na svom servisu, ali to nas opšte ne zanima. Samo ti budi siguran na svom servisu, i deli te još dva gema od prvog seta. To je prvi korak ka tituli. 

4:1 - Silni Nole potvrdio brejk. Đoković pleše na terenu, Siner u nokdaunu. Sve je bliži osvajanju prvog seta. Sve ide po planu. Srbin demonstrira silu, kako je motivisan Đoković. Zanima ga samo jedno - želim sedmu titulu na Završnom mastersu.

3:1 - Kakav početak Đokovića. Nole stiže prvi do brejka, i time pokazao ko je gazda Torina. Naravno, mi nismo ni sumnjali u tome. Ovo je start kao iz snova, samo tako nastavi, i pokaži Sineru da još mora da uči. Definitivno je Nole motivisan, samo ga zanima pobeda. 

2:1 - Đoković mora da igra protiv Sinera i publike, ali na početku meča je pokazao da ga to ne zanima, i da on igra svoju igru. Odlično ga služi servis, već je stigao do brojke od četiri asa, to baš obećava. 

1:1 - Kakav će ovo biti meč, kad već na početku ovako udaraju loptu. Prepuno dobrih udaraca, biće ovo pravi spektakl. Siner uspeo da osvoji gem na svoj servis, ali Nole mu je već pokazao da neće da dozvoli da se ponovi njih duel iz grupne faze. 

 

Novak ima podršku svojih najbližih, svoje supruge, i dece i nema dileme da će to Đokoviću biti dodatni motiv.

1:0 - Kakav početak Novaka, bez izgubljenog poena. Samo tako nastavi, odlično ga služio servis. Pokaži, zašto si najbolji svih vremena.  

Kreće meč:

Zahuhtava se atmosefera na tribinama. Decibeli samo rastu, ali svi znamo koliko Nole voli takav ambijent. Idemo, Đokoviću, pokaži da si najbolji svih vremena.

Ludnica na tribinama, kao da smo na fudbalskoj utakmici. Siner će bez dileme imati veliku podršku u Torinu.

Publika nije dočekala aplauzom Novaka, čuli se zvižduci sa tribina.

Meč neće krenuti pre 18.10, obojica još nisu izašli na teren.

Italijan očekuje veliku podršku sa tribina, i nema sumnje da će Đoković morati da se bori protiv Janika, ali i navijača u dvorani u Torinu. Ali, poznato je da srpski tensier ima poseban motiv kada protiv sebe ima publiku. To ga dodatno motiviše. 

Nole obavlja poslednje zagrevanje pred finale protiv Sinera.

 

Novak Đoković veruje da se neće ponoviti taj okršaj, i da će srpski teniser ovaj put pobediti Sinera.

Dodatnu motivaciju mi daje to što se desilo u našem prethodnom meču, taj poraz, znam šta moram da radim. Siner je najbolji igrač na turniru trenutno, dobio je sva četiri meča, ima veliku podršku. Finale je, on ide na prvi trofej na ovom turniru, ja idem po sedmi. Znam šta mogu da očekujem, spremiću se - rekao je Nole.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike