POZNAT DATUM KADA ĆE SRBIJA BITI NAJVESELIJA ZEMLJA NA BALKANU Sabor trubača u Guči od 1. do 4 avgusta sledeće godine

09:53

16.11.2023

Podeli vest:

RINA

Lučani – Iako je tek novembar uveliko se radi na pripremanju najveće trubačke smotre na svetu, koja je tradicionalno rezervisana za avgust. Sada je poznat i datum njenog održavanja za sledeću godinu, tako da je Sabor trubača u Guči zakazan za period od 1. do 4. avgusta.

– Odluka o terminu održavanja Sabora trubača doneta je u Guči na sednici Upravnog odbora Kulturnog centra opštine Lučani. Festival će početi predsaborskim danom 01. avgusta, da bi potom, od 02. do 04. avgusta, po 63. put Guča, u okviru Sabora, ugostila najbolje trubačke orkestre i stotine hiljada turista iz celog sveta, potvrđeno je za agenciju RINA.

Organizatori najvećeg festivala trube na svetu su Opština Lučani, Kulturni centar Guča, Turistička organizacija Dragačevo, i produkcijska kuća Skajmjuzik iz koje je saopšteno da će se tokom organizacije i dalje ostati dosledno očuvanju i promociji trubaštva i srpske tradicije.

Da i te kako idu u pravom smeru dokazano je ove godine, kada je Sabor trubača u Guči bila druga najposećenija manifestacija u Srbiji sa 250.000 posetilaca, dok je na prvom mestu Beer fest u Beogradu sa 275.000 i na trećem meste Exit sa oko 200.000 gostiju.

– To nam je veliki podstrek da nastavimo dalje kao što je to bilo ove godine. Polako Guču vraćamo na staze stare slave i to je ono što raduje nas, ali i sve meštane koji žive za Sabor trubača. Ono što je sigurno doprinelo da Guča bude među najposećenijim mestima u Srbiji jeste saradnja sa produkcijom Sky music. Njihov stručni tim zajedno sa zapolenima u resornim ustanovama u Guči napravili su koncept na pravim temeljima koji je naišao na odličan prijem kod širokih narodnih masa, rekao je za RINU Milivoje Dolović predsednik opštine Lučani.

 

(Pančevac/RINA)

USPEO POSLE 15 GODINA TAKMIČENJA : Bojan Ristić pobednik 62. Sabora trubača, majstorski oduvao svu konkurenciju FOTO, VIDEO

ZAGRMEĆE TRUBE NA ISTOKU SRBIJE: Prvo predtakmičenje za Sabor trubača u Guči održava se u Boljevcu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.