Partizan izgubio od Bajerna u Minhenu, nije pomogla ni sjajna partija Kabokla 1Foto: EPA-EFE/Adrian Ruiz Hierro

Košarkaši Partizana izgubili su od Bajerna u Minhenu rezultatom 94:85 u utakmici 8. kola Evrolige.

Meč je prelomljen u trećoj četvrtini, u kojoj crno-beli nisu uspeli da postignu koš u prvih šest minuta, pa su domaći u poslednji period ušli sa prednošću od sedam poena.

Ovo je bio peti poraz crno-belih u najkvalitetnijem košarkaškom klupskom takmičenju u Evropi.

Odličnu partiju u ekipi Željka Obradovića pružio je Brazilac Bruno Kaboklo koji je u poslednjoj deonici vezao 12 poena (tri trojke) i praktično sam vratio svoj tim u meč, međutim, Partizan nije mogao da kompoletira preokret.

Crno-beli su pred većinski svojim navijačima odlično počeli meč u „Audi domu“, šut ih je služio, odbrana je bila sasvim solidna i u finišu prvbe deonice prvi put su došli do dvocifrene prednosti (32:22).

U tom periodu odlično su igrali Uroš Trifunović i Frenk Kaminski.

Ipak, potom je usledio pad, Bavarci su serijom 14:3 u 17. minutu prvi put poveli trojkom Niklasa Vimberga i do odlaska na odmor viđena je izjednačena borba.

Veći deo treće četvrtine bio je košmaran za crno-bele koji su bez poena iz igre bili više od šest i po minuta.

Ionako loša igra gostiju se u tim trenucima postuno raspala i Bajern je serijom 10:2, oba koša sa penala, došao do maksimalnih 12 poena viška (65:53).

Goste su u tim trenucima u meč vratili navijači i Partizan je u finišu treće četvrtine serijom od 8-0 uspeo da se približi na svega četiri poena minusa (65:61).

Poslednja deonica protekla je u znaku Kabokla, koji je vezao tri trojke uz koš uz dodatno slobodno bacanje i na nešto više od tri minuta pre kraja Partizan je došao na samo pola koša minusa (82:81),

Ipak, Beograđani nisu imali snage za potpuni preokret, a na kraju je Bajern stigao i do ubedljivijeg trijumfa nego što je zaslužio.

Najefikasniji kod crno-belih bio je Kabolko sa 19 poena, Naneli je ubacio 14, Ledej 12, a Doužer i Trifunović po deset poena.

Kod domaćih Edvards je postigao 21 poena, Fransisko a četiri manje.

U narednom, 9. kolu Evrolige Partizan na svom terenu u petak 17. novembra igra protiv Albe (20.45), dok Bajern istog dana gostuje Žalgirisu (19.00).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari