Svijet

"Politiko": Orban u srcu EU pravi alternativne medije

"Politiko": Orban u srcu EU pravi alternativne medije
Foto: Tanjug | "Politiko": Orban u srcu EU pravi alternativne medije

BRISEL - Premijer Mađarske Viktor Orban se pretvara u "briselskog Ruperta Mardoka", kreirajući svoju verziju "poštenog i izbalansiranog" novinarstva, ocjenjuje "Politiko".

"Poput FOX Newsa, koji se suprotstavlja mejnstrim medijima u SAD, cilj Orbanovih saveznika je da stvori alternativni izvor informisanja, a Balaš Hidveđi, Orbanov glavni predstavnik partije Fides u Briselu, kaže da mejnstrim mediji vole da čuju sami sebe, a da ljudi nemaju mogućnost da dobiju drugačije informacije.

"Politko" dalje navodi da nakon prošlogodišnjeg pokretanja budimpeštanskog tink-tanka "MCC" u Briselu, Orbanovi saveznici sada imaju odvojene medijske organizacije koje kritikuju institucije "Evropski konzervativac" i "Briselski signal".

Hidveđi je objasnio zbog čega je Budimpešta pokrenula svoje medije.

"Važno je da pojasnimo šta radimo, zašto to radimo, i da stvaramo saveze. Pravimo partnerstva kako bismo predstavljali milione Evropljana koji, s pravom, osjećaju da niko zaista ne govori o njihovim problemima", pojasnio je Hidveđi, prenosi Tenjug.

Patrik Igan, glavni izdavač "Briselskog signala" je rekao da je uz moto "uzdrmati status kvo", cilj da unesu "svjež vazduh" u debate koje se tiču migracija, Ukrajine, izbora 2024. godine i "odbrane slobode govora u EU".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije