Hronika

Uhapšeni u akciji "Kode" predati Tužilaštvu

Uhapšeni u akciji "Kode" predati Tužilaštvu
Foto: Pixabay | Uhapšeni u akciji "Kode" predati Tužilaštvu

SARAJEVO - U nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo predato 12 osoba uhapšenih u akciji "Kode" gdje su danas ispitivani nakon čega će se odlučiti o prijedlogu za određivanje pritvora, rečeno je "Nezavisnim" u tužilaštvu.

Akcijom je bilo obuhvaćeno 15 osoba, a izvedena je na području Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Pala, Istočnog Starog Grada, Banjaluke i Kantona Sarajevo.

Uhapšenima se na teret stavlja da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogom, te tako ostvarili korist od 2.750.000 KM.

Pretreseno je ukupno 27 lokacija, a iz policije je saopšteno da je akcija usmjerena protiv grupe koja se sumnjiče da su već duži period na području Istočnog Sarajeva dogovarala kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu za različite vrste droge (kokain, heroin, marihuana, amfetamin, ekstazi i druge supstance za proizvodnju opojnih droga).

U akciji Kod su uhapšeni Igor Cicović, Danilo Cicović, Đorđe Cicović, Boris Mitrović Gilmar, Emina Mašić, Dalibor Bambarez zvani Bambi, Milan Međo, Dragomir Pandurević, Bojan Rističević, Đorđe Milić, Danijel Stjepandić, Aleksandar Hršum, Boris Kravljača i Peđa Spajić, ali su dvije osobe nakon ispitivanja puštene.

Neki od njih se dovode u vezu sa Darkom Elezom, odnosno da su bili članovi njegove kriminalne grupe.

Akcijom, koja je izvedena nakon podataka prikupljenih iz aplikacije Sky i u saradnji sa EUROPOL-om, obuhvaćen je i Miljan Radonja koji je u bjekstvu i za njim je raspisana Interpolova potjernica.

Većina uhapšenih ima bogate policijske dosjee.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije