U Zrenjaninu obeležen Svetski dan borbe protiv šećerne bolesti

ZRENJANIN – Akcijom merenja šećera u krvi i krvnog pritiska danas je u holu Gradske uprave, obeležen je 14. novembar, Svetski dan borbe protiv šećerne bolesti, a među posetiocima bazara zdravlja bio je i gradonačelnik Simo Salapura.

Društvo za borbu protiv šećerne bolesti grada Zrenjanina svake godine organizuje akcije besplatne kontrole zdravstvenog stanja građana, a ovogodišnj akcija je realizovana u saradnji sa Crvenim krstom Zrenjanin.

„ Zajedno sa svojim saradnicima podržao sam ovaj vid akcije. Prevencija kod ovakvih bolesti je najvažnija i u tom smeru moramo da delujemo. Važno je da se dijabetes shvata kao bolest savremenog sveta, da se skreće pažnja i podiže nivo svesti kod ljudi, kako bi prevencijom mogli da smanje rizik od nastanka bolesti. Grad Zrenjanin će nastaviti da podržava ovakve akcije, sve u cilju podizanja svesti o značaju prevencije. Preventiva je prvi korak ka zdravlju“, poručio je nakon obavljenih pregleda gradonačelnik Simo Salapura.

Ova kampanja je pokrenuta je 1991. godine od strane Međunarodne federacije za dijabetes (IDF) i Svetske zdravstvene organizacije (SZO), kao odgovor na rastuću zdravstvenu pretnju koju predstavlja dijabetes.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.