Tehnopolis

Utorak, 07.11.2023.

09:03

ChatGPT nadograđen na Turbo verziju, sada je još sposobniji

Kompanija OpenAI je objavila svoj najnoviji jezički model, koji može da podržava duže upite i biće jeftiniji za developere.

Izvor: B92, Engadget

ChatGPT nadograđen na Turbo verziju, sada je još sposobniji
Foto: Ascannio / Shutterstock.com

Tokom svoje prve konferencije za developere, OpenAI je prikazao GPT-4 Turbo. U pitanju je kompanijina najnovija verzija Ai jezičkog modela, koja pokreće ChatGPT četbota.

Najnoviji model je sposoban da prihvata mnogo duže unose u odnosu na prethodne verzije – do 300 strana teksta, u poređenju sa trenutnih 50. To znači da, u teoriji, upiti mogu da budu duži i kompleksniji, a odgovori smisleniji. Kompanija tvrdi da GPT-4 Turbo ima znanje o svetu do aprila 2023. godine. Prethodna verzija je bila ažurirana do septembra 2021, mada su skorija ažuriranjaza standardni GPT-4 uključivala mogućnost pretrage interneta u potrazi za novijim informacijama.

Pored novog modela, istaknuto je da ChatGPT sada ima više od 100 miliona nedeljno aktivnih korisnika širom sveta, a koristiga više od 92 procenta Fortune 500 kompanija.

OpenAI nije objavio kada će GPT-4 Turbo izaći iz "preview" faze i kada će postati generalno dostupan i po kojoj ceni. Pristup GPT-4 modelu trenutno košta 20 dolara mesečno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: