Chrysler obećao električni krosover do 2025. godine

Sledeći novi model Stellantisovog brenda Chrysler biće električni krosover, a očekuje se 2025. godine, rekla je izvršna direktorka kompanije Kristin Ful.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 08.11.2023.

20:50

Chrysler obećao električni krosover do 2025. godine
Foto: Chrysler/Promo

Ona je navela i da će Chrysler očekuje nastaviti da nudi popularni hibridni model Pacific "do kraja decenije".

Brend je, inače, i u nekim ranijim saopštenjima najavljivao električni krosover do 2025. godine, a obećali su da će biti "potpuno elektrifikovani" do 2028.

Govoreći na konferenciji Rojtersa u Detroitu, izvršna direktorka Chryslera navela je da je dizajn novog krosovera inspirisan Airflow konceptom koji je predstavljen na Sajmu prošle godine, prenosi sajt Autoblog.

Novi krosover će deliti STLA Large arhitekturu sa drugim Stellantis modelima, istakla je ona, što znači da ćemo možda videti arhitekture od 400 i 800 volti, i ujedno baterije koje će nuditi do 650 kilometara dometa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: