Protesti poljoprivrednika širom Vojvodine: Blokirani putevi kod Zrenjanina, Beške, Pančeva...

Poljoprivrednici tokom današnjeg protesta blokiraju i puteve širom Vojvodine.
Protesti poljoprivrednika širom Vojvodine: Blokirani putevi kod Zrenjanina, Beške, Pančeva...
Foto: 021.rs (ilustracija)
Tako se jedna grupa od 20 traktora iz opštine Stara Pazova, Inđija, odnosno Krčedin, i Karlovčić nalazi na putu Stara Pazova - Banovci, gde blokiraju put kod mlina Beška agrar, prenosi IN Medija.
 
Poljoprivrednici iz Zrenjanina takođe blokiraju saobraćajnice.

Prema informacijama koje portal zrenjaninski.com ima, na putevima u srednjem Banatu blokada će biti na putu ka Beogradu kod Čente a ka Novom Sadu kod druge aradačke raskrsnice.
Najavljene su blokade i u Sečnju i Srpskoj Crnji.
 
"Za sada je režim sat vremena blokada pa pola sata propuštanje. Kako će biti kasnije, dogovorićemo se", rekao je za portal zrenjaninski.com Vojislav Malbaški, poljoprivrednik iz Perleza, koji je na blokadi u Čenti.
Poljoprivrednici iz udruženja "Složni Pidikanci" iz Bavaništa blokirali su stari put iz tog sela ka Pančevu.
 
Prema rečima Jovana Jovanova iz bavaništanskog udruženja "Složni pidikanci" poljoprivrednici su   traktorima krenuli ka Pančevu ali su zaustavljeni na izlazu iz Bavaništa gde ih policija legitimiše i kontroliše traktore.

Tako da je blokiran taj deo puta, piše 013info.rs.
 
Zahtevi poljoprivrednika su, između ostalog, subvencije po hektaru za biljnu proizvodnju od 35.000 dinara, najkasnije do 31. marta, premija za mleko 19 dinara po litri, subvencionisani krediti u toku cele 2024. godine sa kamatom od jedan odsto kojim se mogu i refinansirati postojeći krediti, brisanje poljoprivrednika iz kreditnog biroa, rešavanje problematike dugova i nalaženje rešenja za izmenu Zakona PIO za poljoprivrednike.

U Novom Sadu poljoprivrednici su blokirali Rafineriju nafte. 

Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.

  • Pera postar

    15.11.2023 16:59
    Nema tu postenih
    Samo treba pogledatikoji su tu ucesnici u blokadama. Nema tu postenog poljoprivrednika koji se stvarno bavi poljoprivredom. Sve su to profiteri koji su od ove drzave dobili sve, i bave se jos kojekakvim poslovima. Mnogi placaju pojedince da im dezuraju pored traktora u blokadi, dok oni ispijaju pica u nekom kaficu.
  • Silvija

    15.11.2023 15:36
    Solidarnost
    Svi vi podrzavate seljake i blokade sve dok te iste blokade ne uticu na vas i vas zivot.Zbog doticnih blokada sam ja mogla posao da izbugim jer niko nece danima da tolerise kasnjenje.
  • Sta god

    14.11.2023 16:56
    U potpunosti razumem poljoprivrednike i uvek sam za to da im se pomogne ali nemojte svoju muku prevaljivati na obican svet.I mi imamo svojih problema pa blokade saobracaja nam jos vise otezavaju zivot.Valjda toliko mozete shvatiti. Nadjite drugi nacin da iskazete svoje nezadovoljstvo.Pa u tim kolonama ima sigurno i vasih rodjaka, prijatelja...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina