Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Igre gladi: Balada o ptici pevačici i zmiji
Novi filmovi u bioskopima: Igre gladi: Balada o ptici pevačici i zmiji
Novi filmovi u bioskopima: Igre gladi: Balada o ptici pevačici i zmiji

Novi filmovi u bioskopima: Igre gladi: Balada o ptici pevačici i zmiji

Prequel mega uspešne franšize, „Igre gladi: Balada o ptici pevačici i zmiji“, premijerno će biti prikazan u bioskopima u sredu, 15. novembra 2023.

Film je snimljen po svetskom bestseleru spisateljice Suzan Kolins, a radnja se događa uoči i za vreme desetih Igri gladi (64 godine pre događaja opisanih u prvom filmu).

Lusi Grej Baird predstavlja siromašni Okrug 12, a 18-godišnji Koriolanus Snou je njen mentor. Izgledi su protiv njega, Lusi ne predviđaju pobedu, ali nakon što prkosnom pesmom tokom ceremonije žetve uspe da zaokupi pažnju celog Panema, Snou pomisli da bi možda mogao da okrene šanse u njihovu korist.

Ujedinjujući svoju teatralnost i novootkrivenu političku mudrost, Snou i Lusi trkaju se sa vremenom kako bi preživeli i otkrili ko je ptica pevačica, a ko zmija.

Film će biti na redovnim repertoarima od četvrtka, 16. novembra 2023.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes / Igre gladi: Balada o ptici pevačici i zmiji. Premijera: 15. novembar 2023. (nekoliko beogradskih bioskopa). Početak prikazivanja: 16. novembar 2023. Dužina trajanja: 165 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2023. Žanr: akcija, avantura, drama. Uloge: Hunter Schafer, Jason Schwartzman, Viola Davis, Rachel Zegler, Peter Dinklage. Reditelj: Francis Lawrence.
(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.