Svijet

Preminuo dječak upucan usred nastave u školi

Preminuo dječak upucan usred nastave u školi
Foto: Pixnio | Preminuo dječak upucan usred nastave u školi

OFENBURG - U Ofenburgu na jugoistoku Njemačke, 15-godišnji učenik je u četvrtak u jednoj školi usred nastave hicem iz vatrenog oružja upucao vršnjaka koji je preminuo u bolnici, saopštila je policija.

"Povrijeđeni učenik je u međuvremenu preminuo u bolnici", stoji u saopštenju policije.

Kako nadalje javlja policija, 15-godišnjak je oko podne u četvrtak ušao u učionicu škole u Ofenburgu u saveznoj pokrajini Baden-Vuertemberg i hicem iz vatrenog oružja teško povrijedio vršnjaka.

Nakon toga je savladan i zadržan do dolaska policije te se nalazi u pritvoru zbog osnovane sumnje u počinjeno kazneno djelo ubistva.

Pripadnici specijalne policije su satima nakon toga pretraživali školu kako bi se uvjerili da je počinilac djelovao sam.

Njemački mediji javljaju da se radi o školi za učenike s poteškoćama u učenju te da se kod osumnjičenog radi o njemačkom državljaninu.

U srijedu je u Hamburgu takođe došlo do velike policijske akcije nakon što su dva učenika prijetila učiteljici napravama koje su izgledalo kao vatreno oružje, a za koje se kasnije ispostavilo da se radi o igračkama, prenosi "Tportal".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije