Četvrtak, 09.11.2023.

15:47

Četrnaestogodišnjak optužen za ubistvo u Lidsu

Četrnaestogodišnji dečak pojavio se na sudu, gde je optužen za ubistvo nakon što je u utorak tinejdžer izboden nožem u blizini škole.

Izvor: bbc.com

Četrnaestogodišnjak optužen za ubistvo u Lidsu
EPA-EFE/NEIL HALL

Na sudu za prekršaje u Lidsu, optuženom dečaku određen je pritvor i rečeno mu je da se ponovo pojavi u sudu u gradu u petak.

Podsetimo Alfi Luis (15) izboden je u blizini osnovne škole St Margaret u Horsfortu nešto pre 15:00 u utorak. Bivši učenik škole Horsfort je kasnije preminuo u bolnici, saopštila je policija.

Optuženi četrnaestogodišnjak je takođe optužen za posedovanje noža. Dečak, koji iz pravnih razloga ne može biti imenovan, javio se da bi potvrdio svoje ime i adresu. Rekao je sudiji da razume da se optužbe sa kojima se suočio mogu rešavati samo na Kraljevskom sudu.

Šesnaestogodišnji dečak koji je takođe uhapšen zbog sumnje za ubistvo u utorak uveče pušten je bez optužnice.

Počast je ostavljena na mestu događaja u sredu ujutru, a klupa u Brodgejt Lejnu, oko pola milje od mesta gde je Alfi izboden, bila je ukrašena cvećem i čajnim svećicama na kojima je ispisano njegovo ime.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: