Region

0

Cvijanović se u Parizu sastala sa Marin le Pen

Izvor: Beta

Cvijanović se u Parizu sastala sa Marin le Pen

Izvor: N1

Srpska članica Predsedništva BiH Željka Cvijanović sastala se u Parizu sa grupom poslanika u Narodnoj skupštini Francuske, koju je predvodila predsednica poslaničke grupe Nacionalnog okupljanja Marin le Pen.

Na sastanku je razgovarano o političkim i ekonomskim prilikama u BiH i regiji, trenutnoj situaciji i izazovima u Evropskoj uniji, kao i perspektivi procesa evropskih integracija Zapadnog Balkana, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.

Dodaje se da je Cvijanović izrazila posvećenost evropskom putu BiH, ali i žaljenje zbog, kako je ocenila, nedostatka razumevanja i dvostrukih aršina koje EU primenjuje prema različitim zemljama.

Još se navodi da je srpska članica Predsedništva BiH upoznala sagovornike o aktuelnim temama u BiH, ukazavši na potrebu doslednog poštovanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i ustavnih nadležnosti različitih nivoa vlasti.

Cvijanović je naglasila važnost unutrašnjeg dijaloga i donošenja odluka od strane domaćih institucija i demokratski izabranih predstavnika, bez intervencionizma inostranih aktera, naglašeno je u saopštenju.

Prema njenim rečima, BiH trenutno nema visokog predstavnika, a da „stranac (Kristijan Šmit), koji se tako predstavlja, nije izabran u skladu s Aneksom 10 Detonskog mirovnog sporazuma, jer nije potvrđen u Savetu bezbednosti UN“.

Iz Predsedništva BiH je saopšteno da će njegovi članovi učestvovati na Šestom pariškom forumu mira, koji će biti održan 10. i 11. novembra u Parizu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR