Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 09.11.2023.

10:03

Makabi oterao najboljeg igrača – poruka mira njegove supruge razbesnela Izraelce

Fudbaler Makabija iz Haife Dia Saba (30) neće putovati na Kipar na meč sa Viljarealom u okviru Lige Evrope, jer ga je klub odstranio iz ekipe.

Izvor: B92

Autor:B92

Makabi oterao najboljeg igrača – poruka mira njegove supruge razbesnela Izraelce
Foto: EPA-EFE/ATEF SAFADI

"Problem" je naporavila supruga ovog fudbalera porukom na Instagramu u kojoj je pozvala na mir između izraelske i palestinske strane što je razbesnelo navijače.

Takva poruka, još u jeku rata i odmazde izraelske vojske nad Hamasom, izazvala je burne reakcije u klubu i među navijačima, a Saba je platio ceh.

Makabi nije zvanično objasnio zbog čega igrač neće putovati sa ekipom na Kipar (gde će biti domaćin Viljarealu) ali je svima u Izraelu jasno šta je po sredi.

Upućeni kažu da klub nije želeo da "njegovi navijači budu besni" pa je iz tog razloga doneo odluku da sa igračem prekine saradnju.

Dia Saba će morati da traži novi klub, i to samo nekoliko meseci pošto je stigao u Makabi iz turskog Sivaspora. Stigao je u Haifu kao veliko pojačanje, ujedno je bio i najplaćeniji igrač kluba, ali i u čitavoj ligi.

Status koji je imao nije mu pomogao da "ispegla stvari". Nije pomoglo ni izvinjenje klubu. Odluka je već bila doneta.

Sada, ne samo što će morati da traži novi klub, moraće da ga traži van Izraela jer ni ostali klubovi i njihovi navijači ne gledaju blagonaklono na "poruku mira" njegove supruge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu