Direktor JVP „Vode Vojvodine“, Srđan Kružević, posetio Kulu

kružević-kula
KULA – Direktor Javnog vodoprivrednog preduzeća „Vode Vojvodine“, Srđan Kružević, boravio je u radnoj poseti Kuli.

Tim povodom Kružević je uručio volonterske ribočuvarske značke članovima udruženja ribolovaca „Crvenka 2022“, čijim će volonterskim angažmanom održavanje i briga o kanalu i njegovoj obali biti podignuta na viši nivo. Govoreći o saradnji „Voda Vojvodine“ sa opštinom Kula, Kružević je istakao da je ta saradnja obostrano srdačna i da je rezultirala konkretnim realizovanim projektima, kao što su uređena obala kanala, pešačke staze pored iste, kao i nove površine koje su nekada bile zapuštene, a danas su pošumljene i predstavljaju ekološke oaze širom opštine Kula:

„Danas smo uručili četiri volonterske ribočuvarske značke udruženju ribolovaca „Crvenka 2022“. Obećali smo im poribljavanje u Crvenki koje će biti krajem ove ili početkom sledeće godine i, zaista, moram da izrazim jedno veliko zadovoljstvo jer svaki put kada dođem u Kulu kod predsednika Miljanića ne znam ni šta bi vam sve pričao, s obzirom da je mnogo toga što smo ovde dobrog uradili. Uložili smo preko 250 miliona dinara u prethodnoj godini, počevši od navodnjavanja i uređenja kanalske mreže pa do pešačkih staza na obali kanala, gde smo danas lično prisutni. Da budem iskren, retko koji predsednik opštine je prepoznao da ovakva mogućnost saradnje sa „Vodama Vojvodine“ može dosta da doprinese i lokalnoj samoupravi u smislu infrastrukture. Mi smo prošli put razgovarali i o pristanima za brodić koji će saobraćati u tri naseljena mesta i tako prevoziti đake i druge građane. Želim da vam kažem da nismo stali na obećanju i „Vode Vojvodine“ će u naredna tri-četiri dana potpisati ugovor za tehničku dokumentaciju vezano za taj projekat. Naša obaveza je bila da obezbedimo pristane, opština Kula će obezbediti to plovilo i nadam se da ćemo sledeće godine na ovom mestu razgovarati upravo i na tu temu da je to već krenulo da se radi, odnosno da takav vid saobraćaja po prvi put u našoj zemlji postoji u Kuli, kao što smo i obećali“.

Kruževića su na obali kanala kod takozvanog „Drvenog mosta“ u Kuli dočekali predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić sa saradnicima, kao i predstavnici mesnih zajednica Crvenka, Sivac i Gornji Grad, pored već pomenutih članova udruženja ribolovaca „Crvenka 2022“. Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, izrazio je zadovoljstvo što je direktor „Voda Vojvodine“ došao u posetu opštini Kula. Miljanić se pohvalno izrazio o pešačkoj stazi koja je samo jedan u nizu uspešno realizovanih projekata i koja je u službi svih građana, kako ribolovaca i mnogih drugih udruženja, tako i rekreativaca i svih onih koji žele svoj mir da provedu pored obale kanala:

„Danas mi je čast da budem domaćin direktoru „Voda Vojvodine“, gospodinu Kruževiću. Saradnja sa ovim javnim preduzećem je, iz godine u godinu, sve bolja i infrastrukturni projekti se realizuju uspešno, a danas je u pitanju jedan projekat vezan za nevladine organizacije, odnosno za jedno ribolovačko udruženje koje većinu svoje delatnosti vezuje za kanal. Uručene su im ribolovačke značke, a to znači da će kao volonteri raditi u sistemu „Voda Vojvodine“. Po svim osnovama je sjajna saradnja i ovo je jedan projekat koji bez „Voda Vojvodine“ ne bi mogao biti realizovan, a za nas je značajan jer ima više funkcija, ovu stazu koriste i rekreativci i atletičari i svi ostali građani opštine Kula. Ovim projektom predviđeno je ukupno sedam kilometara, nedostaje još dva kilometra i to ćemo naredne godine, opet sufinansiranjem, da realizujemo. Radi se projektna dokumentacija i na potezu do izlaza iz Kule u pravcu Vrbasa, urađena je staza na Malom Staparu i urađena je projektna dokumentacija kroz Crvenku, dakle negde krajnja instanca je da stazom pored kanala, kroz prirodu, budu povezana tri naša najveća naseljena mesta“.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.