Automobili

Četvrtak, 09.11.2023.

07:52

Koliko košta novi Tiguan

Volkswagen je objavio cenu za nemačko tržište.

Izvor:

Koliko košta novi Tiguan
Foto: VW promo

Nemački proizvođač predstavio je u septembru novu, treću generaciju popularnog SUV-a Tiguan. U pitanju je jedan od najvažnijih modela u gami Volkswagena, koji je za 15-ak godina privukao više od 7,6 miliona kupaca.

Volkswagen očekuje mnogo i od nove generacije. Zahvaljujući MQB evo mehaničkoj platformi, dostupne su različite vrste pogonskih jedinica.

Na primer, kupcima će biti na raspolaganj turbo-dizel motori (TDI), turbo-benzinski motori (TSI), "laki" hibridni turbo benzinski motori (eTSI) i plug-in hibridni sistemi (eHybrid), koji će ubuduće biti nuđeni isključivo u kombinaciji s automatizovanim DSG menjačem.

Tu su dve plug-in hibridne opcije ukupne snage 204 KS (150 kW) i 272 KS (200 kW). One koriste bateriju kapaciteta 19,7 kWh koja obezbeđuje čisto električni režim vožnje do 100 km.
Foto: VW promo
Pored njih, kupci mogu da računaju i na dva "laka" hibrida sa 1.5 turbo-benzincem sa 4 cilindra i 48-voltnim električnim sistemom.

Tehnologija deaktivacije cilindara omogućava "krstareću" vožnju sa samo 2 cilindra u funkciji.

Treća generacija Tiguana nudi i turbo-dizel opcije. U pitanju je 4-cilindarski 2.0 agregat u verzijama sa 204 KS (150 kW) i 265 KS (195 kW).

Osnovni model u gami je onaj sa 1.5 TSI benzincem, a sada je poznata i njegova cena. U Nemačkoj će ovaj "laki" hibrid startovati od 36.600 evra.
Foto: VW promo
Osim osnovne verzije, model se nudi i sa paketima opreme Life, Elegance i R-Line (u samom vrhu ponude).

Bogatije opremljene varijante Tiguana donose, između ostalog, naprednije LED farove sa horizontalnom LED trakom, 19-inčne alu felne i mali krovnim spojler.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

23 h

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: